Το μεγάλο πρόβλημα για το Μαξίμου είναι τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και η άνοδος που καταγράφουν τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο «Κανένας» και ο δείκτης αισιοδοξίας έχει βυθιστεί σε πρωτοφανή επίπεδα, είναι εύλογο να επικρατεί ανησυχία.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη δύναμη των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ στο 20%.

Σε περίπτωση κατά την οποία η τάση αυτή ενισχυθεί, τότε η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει με μεγάλες απώλειες, ειδικά στις κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας όπου η ακροδεξιά καλπάζει.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η στρατηγική του Μαξίμου στοχεύει αποκλειστικά στην επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης. Πρακτικά αυτό σημαίνει το τέλος των ανοιγμάτων σε ένα ανύπαρκτο πολιτικό κέντρο, αλλά και στην απο-ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης στον επόμενο ανασχηματισμό.

Καίγεται επίσης οποιαδήποτε υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας που δεν προέρχεται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε και ο Μάκης Βορίδης, η παράταξη της Ν.Δ. έχει πρόσωπα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προφανώς εννοεί τον Κώστα Καραμανλή που είναι το φαβορί για την Ηρώδου του Αττικού, τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, και τον Νίκο Δένδια.

Διαβάστε ακόμη: