Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η 23χρονη δόκιμη αστυνομικός που κατηγορείται για εμπλοκή της στην υπόθεση με τις συμμορίες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Σημειώνεται ότι, όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δόκιμη αστυνομικός ενημέρωνε μέλη των συμμοριών για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσε η ΕΛΑΣ.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας του «Έσκο» μέσα και έξω από την Πολυτεχνειούπολη, που περιλαμβάνονται στις τρεις δικογραφίες αποκαλύπτει το protothema.gr.

Καρέ από τα κινητά του αρχηγού αλλά και άλλων μελών των τριών συμμοριών που λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία και τους δείχνουν να φωτογραφίζονται με τα όπλα στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, μέσα στα δωμάτια, να ληστεύουν μέρα μεσημέρι μία πολυτελή Mercedes κατεβάζοντας τον οδηγό στη μέση του δρόμου όπως επίσης super market περίπτερα και φοιτητές που οι κακοποιοί τους ρωτούσαν αν είναι «μπάτσοι», αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων που «ξεδόντιασαν» οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται και αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία, ο πρύτανης του ΕΜΠ, είχε λάβει από άγνωστο άτομο επιστολή που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην εστία της Πολυτεχνειούπολης, διαπράττονται κλοπές και διακινούνται ναρκωτικές ουσίες από άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι κλοπές γίνονται οργανωμένα και στον ευρύτερο χώρο των κτηρίων των άλλων σχολών όπου αφαιρούνται υπολογιστές χρήματα κλπ».

Ελεύθεροι 7 συλληφθέντες ανάμεσά τους και η δόκιμη αστυνομικός

Επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο Αυτόφωρο για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες.

Η πρώτη δικογραφία αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187 παρ. 6 του ΠΚ.

Η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε για 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.

Διαβάστε ακόμη: