Ο διάσημος γάτος συχνά βρίσκεται πάνω στο κουβερτάκι του μέσα σε ένα ξύλινο κουτί με άνοιγμα μπροστά, που έχει κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης του και όπου ζει για περισσότερα από 10 χρόνια στην οδό Καζούμπσκα. Το σπίτι του έχει γίνει το αξιοθέατο με την υψηλότερη βαθμολογία στους Χάρτες της Google για το Στετίνο.
Έχοντας λάβει δεκάδες κριτικές πέντε αστέρων, η καρφίτσα “Kot Gacek” (Γκάτσεκ ο γάτος) στον χάρτη, κοντά σε ένα κατάστημα που πουλά τσάντες με το πρόσωπό του, έχει ξεπεράσει σε ζήτηση αξιοθέατα, όπως ένα αναγεννησιακό κάστρο .
«Ο Γκάτσεκ είναι η Κιμ Καρντάσιαν του κόσμου των γατών», λέει η Καρολίνα Νόβακ, διευθύντρια του επίσημου λογαριασμού TikTok για την περιοχή της Δυτικής Πομερανίας όπου βρίσκεται το Στετίνο.
Ο Σίμον Μάξιμιουκ, ο οποίος εργάζεται σε τουριστικό γραφείο της πόλης, λέει ότι οι ιστορίες των ανθρώπων που ταξιδεύουν ειδικά για να δουν τον Γκάτσεκ είναι “απίθανες”.
“Υπήρχε ένας τύπος από τη Νορβηγία που πήρε μια πτήση. Ισχυρίστηκε ότι ο Γκάτσεκ τον έκανε να πάρει την απόφαση να έρθει εδώ”, λέει και συνεχίζει: “Χάρη στον Γκάτσεκ, ο τουρισμός έχει αυξηθεί πάρα πολύ, πολύ πέρα από τις προσδοκίες ή τη φαντασία μου”.
Μερικοί θαυμαστές αποδίδουν τη φήμη του γάτου στην αυτοπεποίθηση και το χαριτωμένο πρόσωπό του, άλλοι λένε ότι είναι η διασημότητά του που προσελκύει επισκέπτες σε μια πόλη ήδη γνωστή για το Κάστρο των Δουκών της Πομερανίας, τα πάρκα και το γραφικό περιβάλλον δίπλα στο ποτάμι.
Ωστόσο, ορισμένοι κάτοικοι της πόλης ανησυχούν, όπως η Μάρτα Γκλουτσόφσκα, νοσηλεύτρια σε κέντρο προστασίας ζώων, καθώς όπως λέει οι επισκέπτες προσφέρουν στον γάτο ακατάλληλο φαγητό.
Ο Γκάτσεκ δεν είναι το πρώτο ζώο που προσελκύει τουρίστες σε πολωνική πόλη. Το 2021, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ είχε γίνει το τουριστικό αξιοθέατο του Γκντανσκ με την υψηλότερη βαθμολογία στο Google.
- Μια εκτροχιασμένη κοινωνία: Μια βαθιά, οικονομικά και κοινωνικά, άρρωστη Δύση
- Πανικός σε αγορές και τράπεζες από την κρίση στη Silicon Valley Bank
- Σιγά μην έπαιρναν τον Άκτωρα ο Κούτρας και ο Ράμογλου της Κύπρου
- Απορρυπαντικά: Έως και 361% ακριβότερα σε σχέση με την Ε.Ε. – Έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού