Στο έλεος των πυρκαγιών είναι σήμερα η χώρα με πολλά μέτωπα σε διάφορες περιοχές με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στην κεντρική Εύβοια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει νέο πύρινο μέτωπο εξαιτίας των ανέμων και κινείται προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι.

Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον Πισσώνα και κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το Αφράτι καίγοντας στην πορεία της πευκοδάσος και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

Φωτιά στην Εύβοια

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην ξεφύγει το μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο είναι μεγάλο, καθώς σε περίπτωση που αλλάξει η φορά του ανέμου είναι πιθανό να κατευθυνθεί προς και να απειλήσει τους παρακείμενους οικισμούς.

Οι δυνάμεις ενισχύονται και από την Στερεά Ελλάδα, την Αττική αλλά και τη Θεσσαλία ενώ συνέχεια πετούν αεροσκάφη. Στη μάχη της φωτιάς μετέχουν μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας όπως επίσης και υδροφόρες.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό Αφράτι και καταβάλλονται προσπάθειες να προστατέψουν κατοικημένες περιοχές.

Τα πυροσβεστικά έχουν δημιουργήσει διπλή ζώνη πριν το χωριό και περιμένουν το μέτωπο, ενώ βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μεταφέρθηκαν ανοίγουν ζώνες προστασίας για να προλάβουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί και έχει δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ξεκίνησε από τον Πισσώνα και κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το Αφράτι καίγοντας στην πορεία της πευκοδάσος και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα. 

Λίγο πριν τις 16.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό» ανέφερε το μήνυμα.


Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Πισσώνα να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

fotia_pissonas2

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερα για το συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Φωτιά στην Κερατέα – Σε ποιους δρόμους έχει σημειωθεί εκτροπή της κυκλοφορίας

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Κερατέα Αττικής.

Λόγω της φωτιάς αυτήν την ώρα η Τροχαία διενεργεί εκτροπή της κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Λαυρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στη συμβολή της Λεωφόρου Λαυρίου και της Λεωφόρου Γαλήνης, στο ύψος της διασταύρωσης για άνω Δασκαλειό.

Αναζοπυρώθηκε μέτωπο στο Πευκόδασος στο Κιλκίς

Αναζοπυρώθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Πευκόδασος, στο Κιλκίς, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου, λόγω της έντασης του αέρα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες χθες και έφτασε μέχρι και το Πολύκαστρο, και συγκεκριμένα κοντά στο στρατόπεδο της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Η φωτιά καίει κοντά σε εργοστάσια της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Φωτιά τώρα και στις Μουριές Κιλκίς

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στις Μουριές Κιλκίς, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά δεν κινδυνεύει οικισμός.

Από χωματερή των Σκοπίων ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στις Μουριές Κιλκίς, όπως δήλωσε στον Status FM ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης. Ο ίδιος σημείωσε πως από τη φωτιά δεν κινδυνεύει οικισμός.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Ανάληψη Ηλείας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική  έκταση στην περιοχή Ανάληψη Ηλείας.

Κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με  2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει δημιουργήσει κηλιδώσεις, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive.gr.

Φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, μεταξύ του Καλαμωτού του δήμου Λαγκαδά και της Νέας Απολλωνίας, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:10, ενώ αυτή την ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά και στην Λάρισα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa, η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλη εστία.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 13 οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα από Αγιόκαμπο και Πολυδένδρι, πάνω από το αρτοποιείο «Γουργιώτης».

Η φωτιά καίει καλλιέργιες αλλά και βλάστηση.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Κακουραίικα Αρκαδίας

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κακουραίικα Αρκαδίας.

Η φωτιά καίει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε μεγάλο υψόμετρο, και ισχυρές δυνάμεις μάχονται για την κατάσβεσή της. Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν πλέον 59 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις 5 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.