Σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά μέτωπα φωτιάς σε όλη την χώρα με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες ώστε να μην εξαπλωθούν με δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα να προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Φωτιά στην Αρκαδιά: «Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη, προκάλεσε ζημιές σε κτίσματα»

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Φωτιά στην Αχαΐα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο μέτωπο κοντά στο Μαστραντώνη

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Οι φλόγες στο Κρανίδι έφτασαν σε σπίτια

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε στις 16:00 το μεσημέρι στο Κρανίδι. Ηδη έχει σταλεί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι υπάρχει προσωρινή βλάβη στο 112  και ενημερώνει όσους βρίσκονται στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη

Δείτε εικόνα από ανάρτηση κατοίκου της πόλης:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή, ήδη εστάλη 112 για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Εκκληση έκανε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να δημοσιοποιηθεί μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας, αφού «λόγω προσωρινής βλάβης στο 112» δεν μπορεί να ενημερωθούν, ώστε να απομακρυνθούν προς την Ερμιόνη.

«ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη».

Πυρκαγιά και στην Ηλεία

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Ηλεία. Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινείται προς τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, ενώ πλησιάζει και τη Μυρτιά. Εκλεισε η εθνική οδός Πύργου- Πατρών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Όπως έγινε γνωστό η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών – Πύργου έχει διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα.

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Εκκενώνονται οι περιοχές Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία προς Σιμόπουλο

Εκκέννωση των περιοχών Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας προς Πύργο

Σε εξέλιξη ειναι φωτιές στο Νομό Λάρισας, στις περιοχές Αμφιθέα, Αγιο Νικήτα και Κάστρο

Πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αμφιθέα Λάρισας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον δώδεκα οχήματα, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Φωτιά στην Εύβοια

Ακόμα μία φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, αυτή τη φορά στο Φιδονήσι Εύβοιας.

Σύμφωνα με το evima.gr η πυρκαγιά ξέσπασε στο Φιδονήσι στην περιοχή της Πούντας στο δήμου Κύμης Αλιβερίου, από σκαπτικό μηχάνημα.

Το μηχάνημα έπεσε σε γκρεμό την ώρα που εκτελούσε εργασίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένας τραυματίας από την φωτιά, ο οποίος μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι, ενώ μεταβαίνουν και από τη Χαλκίδα.

Διαβάστε ακόμη