Με τον δικό της τρόπο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σχετικά με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ, η Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως μεταδίδει το Politico, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις προσπάθειες επικοινωνίας αρκετών ηγετών της ΕΕ, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τα πρόσωπα για τα ευρωπαϊκά αξιώματα.

«Αρκετοί ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των έξι κορυφαίων διαπραγματευτών για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας την Τρίτη, αλλά η Μελόνι αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε από τις κλήσεις, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ», γράφει χαρακτηριστικά το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση της Μελόνι αυξάνει τον φόβο ότι θα πυροδοτήσει τη σημερινή συνεδρίαση.

Δυσαρεστημένη η Μελόνι με τη συμφωνία σχετικά με τα κορυφαία αξιώματα

Η Τζόρτζια Μελόνι, άλλωστε, χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των Ευρωπαίων ψηφοφόρων, σχολιάζοντας τη συναίνεση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων για κοινή πρόταση στήριξης του Αντόνιο Κόστα για την θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κάγια Κάλας για την θέση της εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική.

«Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι πολίτες δεν είναι αρκετά σοφοί για να λάβουν ορισμένες αποφάσεις και ότι η ολιγαρχία είναι η μόνη αποδεκτή μορφή δημοκρατίας, αλλά εγώ διαφωνώ», δήλωσε η Μελόνι μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη