Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η πόλη της Γάζας, με τον στρατό του Ισραήλ να δηλώνει έτοιμος να επιχειρήσει εντός των συνοικιών μέσα σε 48 ώρες και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι.

«Καταστρέψαμε ισραηλινά άρματα μάχης» ισχυρίζεται από την πλευρά της η Χαμάς, που ανακοίνωσε 200 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έχει καταλάβει ένα συγκρότημα μαχητών και είναι έτοιμος να επιτεθεί σε μαχητές που κρύβονται σε μία υπόγεια σήραγγα. «Όσο περνούν οι μέρες οι μαχητές της Χαμάς θα ξεμένουν από τρόφιμα, από οπλισμό και οξυγόνο, θα αναγκαστούν να βγουν προς τα έξω και εκεί θα βρισκόμαστε εμείς. Γνωρίζουμε πού είναι τα τούνελ» είπε στην ΕΡΤ στέλεχος του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, ισραηλινό χτύπημα έπληξε την οροφή του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα, σκοτώνοντας έναν αριθμό εκτοπισμένων που είχαν βρει καταφύγιο στον τελευταίο όροφο του και καταστρέφοντας ηλιακούς συλλέκτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής όλων των νοσοκομείων στη Γάζα. Τα πάνελ βοηθούν στη διατήρηση της ισχύος στην εγκατάσταση, η οποία έχει περιοριστεί στη χρήση μιας γεννήτριας λόγω έλλειψης καυσίμων.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξέρουμε πού είναι τα τούνελ της Χαμάς, όταν τελειώσει το οξυγόνο θα βγουν έξω»

Κύριος στόχος είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η καταστροφή των τούνελ της Χαμάς, δήλωσε στέλεχος του ισραηλινού στρατού, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν.

«Όσο περνούν οι μέρες οι τρομοκράτες της Χαμάς θα ξεμένουν από τρόφιμα, από οπλισμό και οξυγόνο, θα αναγκαστούν να βγουν προς τα έξω και εκεί θα βρισκόμαστε εμείς. Γνωρίζουμε πού είναι τα τούνελ» είπε στην ΕΡΤ ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης.

Επίσης, ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης μίλησε για τα νοσοκομεία, που τα χαρακτήρισε κρησφύγετα της Χαμάς που βάλλουν κατά στόχων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα Γάζας αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό, που όπως είπε, είναι θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ενέκρινε πρόσθετα στρατιωτικά σχέδια που αφορούν τη χερσαία επιχείρηση του IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Γκάλαντ είπε ότι οι επιχειρήσεις του IDF την Κυριακή ήταν «πολύ εντυπωσιακές».

«Ο συνδυασμός μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και των χερσαίων δυνάμεων κλονίζει τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στους διοικητές της Χαμάς, δήλωσε ότι «μερικοί από αυτούς σκοτωθήκαν πριν από μια ή δύο μέρες και αντικαταστάθηκαν από άλλους, που επίσης εξοντώθηκαν».

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ «κρύβεται στο καταφύγιο του και αφήνει τους διοικητές του πεδίου να πεθάνουν. Ενώ, οι διοικητές οι δικοί μας πηγαίνουν στο μέτωπο με τους στρατιώτες τους ως ηγέτες και οδηγούν στην επιτυχία τον στρατό μας».

Διαβάστε ακόμη: