Οι ισραηλινές δυνάμεις σε επιδρομή στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν τουλάχιστον 13 άλλους, ανέφεραν γιατροί και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους που έφεραν τραύματα από σφαίρες, τέσσερις που χτυπήθηκαν από θραύσματα και έναν που τον παρέσυρε ένα στρατιωτικό τζιπ. Ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες της δέχτηκαν πυρά ενώ προσπαθούσαν να περισυλλέξουν κάποιους από τους νεκρούς.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την επιχείρηση αυτή.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει, δείχνει ένα ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή. Κάτοικοι του καταυλισμού και της πόλης είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Ο καταυλισμός της Τζενίν βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, ο οποίος υποστηρίζει ότι προσπαθεί να συλλάβει υπόπτους και να αποτρέψει επιθέσεις στο Ισραήλ. Τον Μάιο ο στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό, κάτι που συμβαίνει σπάνια στη Δυτική Όχθη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε νωρίτερα, αναφερόμενος στη Δυτική Όχθη, ότι μολονότι η χώρα του δέχεται «περίπλοκες διεθνείς πιέσεις», είναι αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση στην περιοχή. «Το Ισραήλ έχει αναλάβει μια δύσκολη μάχη σε πολλά μέτωπα. Πολεμούμε στον νότο, πολεμούμε στον βορρά, πολεμούμε επίσης στην Ιουδαία και Σαμάρεια», είπε, χρησιμοποιώντας τη βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης.

Διαβάστε ακόμη