Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χαμάς με στόχο το Τελ Αβίβ, με τα χτυπήματα να απειλούν για ακόμη μία φορά ζωές αμάχων και ρουκέτα να πέφτει σε σπίτι όπου μένει εξαμελής οικογένεια.

Το Τελ Αβίβ θυμίζει πεδίο μάχης με τις σειρήνες να ηχούν ύστερα διαδοχικές εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη. Το σημείο όπου έπεσε ρουκέτα απέχει 25 λεπτά από το Τελ Αβίβ ενώ διακρίνεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

Τη συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα προανήγγειλε νωρίτερα το Ισραήλ ενώ προηγουμένως είχε δώσει εντολή εκκένωσης προς τα νότια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε στους τρομοκρατικούς πράκτορες όλων των βαθμίδων, παντού», ανέφερε σε μήνυμα βίντεο. «Οι οδηγίες για τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας διαταγής» πρόσθεσε.

Πιθανό νέο μεγάλο χτύπημα στη Γάζα – «Εκκενώστε προσωρινά προς τα νότια» ζητά ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε εκ νέου έκκληση το μεσημέρι του Σαββάτου στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της περιοχής ενόψει «επικείμενης επιχείρησης».

Διαβάστε ακόμη: