Ενενήντα Έλληνες επισκέπτες επέστρεψαν με πτήση από το Ισραήλ.

Για σήμερα, πέμπτη ημέρα από την έναρξη της αιματοχυσίας στο Ισραήλ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει ειδική πτήση για την επιστροφή και άλλων Ελλήνων κατοίκων μέσω του Τελ Αβίβ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακουφισμένοι οι 90 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν

Ανακουφισμένοι που επαναπατρίστηκαν, αλλά και με το μυαλό σε όσους έμειναν πίσω στην κόλαση του πολέμου, επιστρέφουν δεκάδες Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ.

Στις πρώτες τους δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δήλωσαν ικανοποιημένοι που κατάφεραν να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου. Συναισθήματα δυνατά όπως και οι αγκαλιές αυτών που τώρα αντικρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο αεροδρόμιο.

«Δεν έφτασαν (οι ρουκέτες) στα σπίτια μας αλλά υπήρχε πρόβλημα» είπε ένας νεαρός που αποκάλυψε ότι το δωμάτιό του είναι καταφύγιο σε αντίθεση με αρκετούς άλλους αμάχους που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πόλεις και χωριά του Ισραήλ.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας Ελληνίδας που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Aκούγαμε τις ρουκέτες να περνούν από πάνω μας και δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 1.200 νεκροί συνολικά

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.200, την ώρα που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκατέρωθεν συνεχίζονται.

Τον τραγικό απολογισμό με τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter).

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε πως οι νεκροί «ξεπέρασαν τους 1.000», ενώ άλλοι 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Διαβάστε ακόμη: