Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης «εξυπηρετεί μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», ενώ το υπουργείο Οικονομίας προέτρεψε να ελεγχθούν οι εταιρείες για παραβιάσεις των κυρώσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης, η οποία καταστράφηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και καταλήφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Οι οικοδομικές δραστηριότητες «εξυπηρετούν μόνο την ρωσική προπαγάνδα», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου. «Οποιαδήποτε εταιρεία η οποία συμμετέχει σε αυτό, πρέπει να διερωτηθεί ποιόν εξυπηρετεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομίας ζήτησε από την εισαγγελία και τις τελωνειακές αρχές να ελέγξουν αν οι γερμανικές εταιρείες παραβίασαν τις κυρώσεις, στέλνοντας τα προϊόντα τους στην ουκρανική πόλη, η οποία καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και ανακηρύχθηκε ρωσική.

Την Τετάρτη (3/4), η τηλεοπτική εκπομπή Monitor του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες, η Knauf και η WKB Systems, συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Διαβάστε ακόμη: