Η αιματοχυσία στην Ουκρανία δεν έχει τελειωμό. Οι φιλορωσικές αρχές της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία κατηγόρησαν σήμερα τις δυνάμεις του Κιέβου ότι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους βομβαρδίζοντας την γέφυρα Αντονόφσκι στον ποταμό Δνείπερο, η οποία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση κόσμου από την περιοχή.
«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της Χερσώνας.
«Η πόλη της Χερσώνας, σαν φρούριο, προετοιμάζει την άμυνά της», προσθέτει στην ανάρτησή του.
Οι φιλορωσικές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να μεταφερθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση.
Το Κίεβο χαρακτήρισε «εκτοπισμό» αυτό το είδος μετακίνησης πληθυσμού, μετά την ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα από τις φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας ότι προγραμματίζουν να απομακρύνουν περίπου 50.000-60.000 ανθρώπους τις επόμενες έξι ημέρες εν μέσω κλιμακούμενων πιέσεων από την ουκρανική αντεπίθεση.
Η ρωσική κατοχική διοίκηση της Χερσώνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο έριξε «12 (ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς) HIMARS σε σημείο διέλευσης αμάχων κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι» και ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11.
Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και κυκλοφορική συμφόρηση από οχήματα που περίμεναν να διασχίσουν τον ποταμό.
Χθες, Πέμπτη, ο Στρεμούσοφ είχε δηλώσει ότι 15.000 άνθρωποι πέρασαν τον ποταμό για να καταφύγουν στην αριστερή του όχθη, στο πλαίσιο της εκκένωσης της περιοχής που έχουν διοργανώσει οι φιλορωσικές δυνάμεις. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Χερσώνα, την πρώτη σημαντική ουκρανική πόλη που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής τους στην Ουκρανία.
«Η Χερσώνα θα αντισταθεί ως τον τελευταίο άνδρα», πρόσθεσε στην σημερινή ανάρτησή του ο Στρεμούσοφ.
Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε υπό στρατιωτικό νόμο τις ουκρανικές περιφέρειες Χερσώνα, Λουχάνσκ, Ντονέτσκ και Ζαπορίζια, τις οποίες προσάρτησε επισήμως η Μόσχα τον περασμένο μήνα, αν και αυτές δεν τελούν ολόκληρες υπό ρωσικό έλεγχο.