Η Energoatom, η κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το σταθμό της Ζαπορίζια ανέφερε σήμερα ότι ο γενικός διευθυντής του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού συνελήφθη από ρωσική περίπολο.

Ο Ιχόρ Μουράσοφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Ενερχοντάρ χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Energoatom Πέτρο Κοτίν.

«Υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και, με δεμένα τα μάτια του, οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», έγραψε ο Κοτίν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό για την τύχη του Μουράσοφ.

Ο Μουράσοφ του σταθμού και η κράτησή του «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε ο Κοτίν.

Ο ίδιος κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να «σταματήσουν αμέσως τις ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας έναντι της διαχείρισης και του προσωπικού» του σταθμού και να απελευθερώσουν τον Μουράσοφ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια βομβαρδίζεται

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ρωσικά στρατεύματα στη Λιμάν

Η Ουκρανία έχει περικυκλώσει δυνάμεις της Ρωσίας σ’ ένα προπύργιο που είναι κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα στην ανατολική πόλη Λιμάν, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε σήμερα ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας στη Λιμάν ανέρχονται συνολικά σε 5.000 ως 5.500 στρατιώτες, όμως ο αριθμός των περικυκλωμένων στρατευμάτων μπορεί να είναι μικρότερος επειδή υπάρχουν θύματα, ενώ μερικοί ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν επίσης να διαφύγουν από την πολιορκία, δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη: