Πληθαίνουν τα χτυπήματα στην Οδησσό, πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, καθώς τη Δευτέρα καταγράφηκε νέα πυραυλική επίθεση, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφαρμογή Telegram.

Δεν ήταν αμέσως διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας επικαλέστηκε αναφορά της νότιας στρατιωτικής διοίκησης ότι η επίθεση κατέστρεψε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Κατέστρεψαν το αεροδρόμιο, λένε οι Ουκρανοί

Εντείνεται η επιθετικότητα του Κρεμλίνου, με τα πυραυλικά χτυπήματα να εξαπλώνονται και πέραν της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας. Σοβαρά πλήγματα υπέστη και η κομβικής σημασίας πόλη της Οδησσού.

Πυραυλική επίθεση είχε σημειωθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο και κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Σήμερα, ο εχθρός έπληξε από την Κριμαία με ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Bastion. Ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα», είχε δηλώσει ο κυβερνήτης σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού τραυματίστηκε στο Ντονμπάς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, μετέβη στο Ντονμπάς την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των μαχών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι βρισκόταν στο Ντονμπάς», είπε ο ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΗΠΑ: 2.100 πύραυλοι σε ουκρανικούς στόχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πάνω από 2.100 πυραύλους σε ουκρανικούς στόχους από την έναρξη της εισβολής, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ουγγαρία μετέφερε την πρεσβεία της πίσω στο Κίεβο

Η Ουγγαρία μετέφερε την πρεσβεία της στην Ουκρανία πίσω στο Κίεβο από το Λβιβ καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην ουκρανική πρωτεύουσα συνεχίζει να βελτιώνεται, ανακοίνωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Σε ένα βίντεο που ανήρησε στο Facebook, ο Σιγιάρτο είπε ότι η μετακίνηση του προσωπικού της πρεσβίας ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και πως η πρεσβεία στο Κίεβο λειτουργεί ήδη.