Δύο πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Λβιβ στη δυτική Ουκρανία το Σάββατο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της πρώτης επίθεσης, όπως όλα δείχνουν, εντός των ορίων της πόλης.

Το Λβιβ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία, είχε μέχρι στιγμής σχετικά γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις σε κοντινότερη απόσταση με τη Ρωσία, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως, οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σήμερα, αφότου δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα.

«Σημειώθηκαν δύο βομβαρδισμοί εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης λίγο μετά σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος έναν πρώτο απολογισμό.

«Μείνετε στα καταφύγια! Μην βγαίνετε στους δρόμους!», συμπλήρωσε.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβιγι έκανε γνωστό πως δεν επλήγησαν πολυκατοικίες από τις επιδρομές, από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες μια βιομηχανική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε ότι στις 4.30 ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό.

Όπως είναι γνωστό η πόλη Λβιβ απέχει όχι περισσότερο από 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και από την έναρξη του πολέμου μετατράπηκε σε μια σημαντική βάση στα μετόπισθεν για την ενίσχυση των πόλεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Το πρωί ο δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί και θα ισχύει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει ως είχε, δηλαδή από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Κυριακής.