Βυθισμένη στον εφιάλτη η Ουκρανία μετρά καθημερινά απώλειες αμάχων λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών. Ο κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει, με 15χρονο εθελοντή σε ζωολογικό κήπο να δέχεται ρωσικά πυρά και να σκοτώνεται έξω από τα περίχωρα του Χαρκόβου.

Την είδηση μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Kyiv Independent.

Περιμένουν ρωσικούς βομβαρδισμούς στη δυτική Ουκρανία το σαββατοκύριακο

Ο δήμαρχος του Ιβανο-Φρανκίφσκ, στη δυτική Ουκρανία, προέτρεψε σήμερα τους κατοίκους να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις το Σαββατοκύριακο ή ακόμη και να φύγουν από την πόλη αν μπορούν, για να γλιτώσουν από πιθανές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία μπορεί να εντείνει την επίθεση στην Ουκρανία πριν από τις 9 Μαΐου, όταν η Μόσχα θα γιορτάσει την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο δήμαρχος Ρουσλάν Μαρτσίνκιφ ανέφερε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι ματαίωσε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην πόλη το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα. «Έχουμε σίγουρες πληροφορίες, ο εχθρός δυστυχώς θέλει να πραγματοποιήσει και άλλες πυραυλικές επιθέσεις και επομένως στις 7, 8 και 9 (του μηνός) δεν θα έχουμε δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της προσευχής. Για την ασφάλειά σας, σας καλώ αυτές τις τρεις ημέρες να μείνετε στα σπίτια σας  ή να φύγετε από την πόλη αν μπορείτε», είπε.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τις «πληροφορίες» στις οποίες αναφέρθηκε.

Ένδειξη της ανησυχίας που επικρατεί στην Ουκρανία για την επικείμενη επέτειο της νίκης της Ρωσίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι και η ανακοίνωση των αρχών της πόλης Ζαπορίζια ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 19.00 της 8ης Μαΐου μέχρι τις 5 το πρωί της 10ης του μηνός.