Η Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα γίνει κατάπαυση του πυρός το μεσημέρι προκειμένου να αποχωρήσουν οι άμαχοι από το εργοστάσιο στο Αζοφστάλ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες προκειμένου να επιτρέψουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν το υπό πολιορκία εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, από τις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Το υπουργείο λέει ότι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ απηύθυνε χθες έκκληση για την εφαρμογή μιας «άμεσης» εκεχειρίας στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση περίπου 100.000 αμάχων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό το ουκρανικό λιμάνι (το οποίο ελέγχει σχεδόν πλήρως ο ρωσικός στρατός) σε ένα δελτίο τύπου του συντονιστή του στην Ουκρανία.

«Χρειάζεται μια κατάπαυση των εχθροπραξιών αμέσως για να σωθούν ζωές. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσες περισσότερες ζωές απειλούνται. Πρέπει να επιτραπεί να απομακρυνθούν αμέσως, σήμερα. Αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά», δήλωσε ο Άμιν Άγουαντ.

Το Κίεβο ανέφερε χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν αυτήν την πόλη στη Θάλασσα του Αζόφ και κυρίως το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τελευταίο θύλακα αντίστασης των Ουκρανών μαχητών.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, λέει το Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να επιτίθενται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.