Ένας νεαρός Δανός ηλικίας 25 ετών σκοτώθηκε στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η οικογένειά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας TV2 είχε μεταδώσει το βράδυ της Πέμπτης την εξαφάνιση στην Ουκρανία ενός 25χρονου, που είχε ενταχθεί στη διεθνή λεγεώνα, στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο 25χρονος ανήκε σε μια ομάδα οκτώ στρατιωτών που συμμετείχαν σε μάχες στην πόλη Μικολάιφ την Τρίτη. Έξι μεταξύ αυτών δεν επέζησαν.

«Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, η οικογένεια αναγνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θεωρεί ως εκ τούτου νεκρό», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών σε email προς το Γαλλικό Πρακτορείο εξηγώντας πως «συνομίλησε» με την οικογένεια.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έχει υποχρέωση εμπιστευτικότητας σε θέματα προσωπικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες», διευκρίνισε.

Λίγο καιρό μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τη συγκρότηση «διεθνούς λεγεώνας» με ξένους εθελοντές για να τον βοηθήσει να υπερασπιστεί την Ουκρανία. Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε στη συνέχεια ότι δεν βλέπει κανένα «νομικό εμπόδιο» στη συμμετοχή Δανών εθελοντών.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Κοπεγχάγη, σχεδόν εκατό Δανοί είχαν προσχωρήσει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα Μαρτίου.