Απορρίπτουν, και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση, οι εργαζόμενοι της «ΑΥΓΗΣ» την εθελουσία έξοδο την οποία επιχείρησε να επιβάλει με καθεστωτικό τρόπο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν και παλαιότερες οφειλές, ενώ επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τρεις μειώσεις μισθών.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «ΑΥΓΗ» προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου, γιατί το ζήτημα προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την ηγετική ομάδα για πραξικόπημα που φέρει το κόμμα αντιμέτωπο με εργαζομένους στα κομματικά μέσα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζε εκφραστής της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουμε τις τράπεζες που προχωρούν σε εθελουσία έξοδο των υπαλλήλων, δίνοντας μάλιστα μπόνους μέχρι 180.000 ευρώ, και την ίδια ώρα να επιχειρούμε να επιβάλουμε αυτήν την άκρως καπιταλιστική πρακτική στους εργαζόμενους στην «ΑΥΓΗ» και «Στο Κόκκινο».

Η συνέχεια στο μέτωπο που άνοιξε η Κουμουνδούρου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι εργαζόμενοι της «ΑΥΓΗΣ» είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να βάλει λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα ότι με την εθελουσία επιχειρεί να απομακρύνει από την «ΑΥΓΗ» τους ανεπιθύμητους δημοσιογράφους και υπαλλήλους.

Πρόσθεταν, επίσης με νόημα, ότι τα ποσά που εξασφάλισαν για την εθελουσία μπορούν να στηρίξουν την έκδοση της εφημερίδας για μια τριετία.