Μία από τις πιο εμβληματικές επαύλεις της Αμερικής και ένα από τα 10 ωραιότερα σπίτια στον κόσμο μπήκε στο πωλητήριο των ΗΠΑ.

Το Kaufmann Desert House, θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια, το «αμερικανικό όνειρο», όπως  συνηθίζουν να το αποκαλούν.


Η περίφημη βίλα σχεδιάστηκε το 1946 από τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Νόιτρα για τον μεγιστάνα Εντγκαρ Τζ. Ο Κάουφμαν, o οποίος είχε ασχοληθεί με το εμπόριο, ήταν φιλάνθρωπος και λάτρευε την τέχνη. Κάποτε μάλιστα φιλοξένησε και τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.


Ο αρχιτέκτονας έχτισε αυτή την έπαυλη έχοντας στο μυαλό του ένα πολυτελές καλοκαιρινό καταφύγιο για τους σκληρούς χειμώνες, δίνοντας έμφαση στην αρμονική σύνδεση με το τοπίο της ερήμου γύρω του. Οι μεγάλοι συρόμενοι γυάλινοι τοίχοι ενώνουν τα δωμάτια με μια σειρά από βεράντες, την εμβληματική πισίνα και τον κήπο, σύμφωνα με το σκεπτικό της «εσωτερικής – εξωτερικής ζωής» της Καλιφόρνιας.


Όταν ο αρχικός ιδιοκτήτης, ο Κάουφμαν, πέθανε το 1955, το σπίτι έμεινε ακατοίκητο και εγκαταλειμμένο για αρκετά χρόνια. Τη δεκαετία του 1990 ανακαινίστηκε από τη βραβευμένη εταιρεία Μarmol Radziner.


Η βίλα διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια, οι συρόμενοι γυάλινοι τοίχοι ανοίγουν τα αίθρια του συγκροτήματος, τα οποία είναι προστατευμένα από κάθετα πτερύγια που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας από τις καταιγίδες της ερήμου και παράλληλα προσφέρουν σκιά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στο κέντρο της κατοικίας βρίσκονται το σαλόνι και η τραπεζαρία εκτεινόμενα στον άξονα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η τοποθέτηση των μεγαλύτερων δωματίων στο τέλος κάθε πτέρυγας προσφέρει στους ενοίκους τη δυνατότητα να κινούνται και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους.

Η ανατολική πτέρυγα συνδέεται με το κυρίως οίκημα μέσω μιας εσωτερικής στοάς, ενώ η κουζίνα και οι χώροι του προσωπικού είναι προσβάσιμοι μέσω ενός καλυμμένου διαδρόμου. Στη βόρεια πτέρυγα ένα ανοιχτό μονοπάτι συνδέεται με ένα εξωτερικό αίθριο το οποίο οδηγεί σε δύο υπνοδωμάτια.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά οικήματα του 20ού αιώνα. Η θρυλική έπαυλη θα πωληθεί στην τιμή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.