Κατά αυτόν τον τρόπο, δίδεται τέλος στην μακροχρόνια «διαμάχη» των κληρονόμων του. Ο Τζουζέπε Φορτουνίνο Φραντσέσκο Βέρντι, δημιουργός της «Αΐντα» και της «Τραβιάτα», έχτισε τη «Βίλα Βέρντι» το 1848 σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Σαντ’ Αγκάτα ντι Βιλανόβα, ένα χωριό κοντά στην πόλη Μπουσέτο της βόρειας Ιταλίας.

Αρχικά, κατοικήθηκε από τους γονείς του και στη συνέχεια μετακόμισε ο ίδιος το 1851, με τη δεύτερη σύζυγό του, Τζιουζεπίνα Στρεπόνι, όπου έζησε έως το θάνατό του το 1901.

Στη συνέχεια, πέρασε στην κατοχή τεσσάρων αδερφών, απογόνων της Μαρία Φιλομένα Βέρντι, της νεότερης ξαδέλφης του Ιταλού συνθέτη, την οποία μεγάλωσαν εκείνος και η Στρεπόνι σαν δική τους κόρη.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι κληρονόμοι βρίσκονταν σε συνεχή διένεξη αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατοικίας, καθώς κανένα από τα τέσσερα αδέλφια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσει το μερίδιο των άλλων. Από το 2010, ο Άντζιολο Καράρα Βέρντι έχει τη διαχείριση της έπαυλης, που εν μέρει λειτουργεί και ως μουσείο.

Bίλα Τζουζέπε Βέρντι, Ιταλία.

«Λυπούμαστε πολύ», δήλωσε ο Καράρα Βέρντι στην τοπική εφημερίδα, Libertà. «Ήταν θέμα χρόνου. Δε μπορέσαμε να βρούμε μία συμφωνία και η βίλα έχει αυτό το δυσάρεστο τέλος».

Ο συνθέτης ήθελε το σπίτι να παραμείνει ζωηρό και κατοικημένο, σύμφωνα με τον Καράρα Βέρντι.

«Σέβομαι τις επιθυμίες του μαέστρου. Ελπίζω πως όποιος το αγοράσει στο μέλλον, θα το αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο, ως σπιτικό. Δεν μπορεί απλώς να γίνει ένα ψυχρό μουσείο», υποστήριξε.

Ο Βέρντι είχε αποκτήσει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Μαργκερίτα Μπαρέτσι, ωστόσο και τα δύο «έφυγαν» από τη ζωή, ύστερα από μερικά χρόνια.