O βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του, εξέφρασε την αντίθεση του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναδημοσιεύοντας κείμενο – που συνυπογράφει – το οποίο κάνει λόγο για «γενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων»

Ολόκληρη η ανάρτηση του

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ και ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ από Aristea Seremeti: (Μητσοτακη και Βασιλακόπουλε ….δικό σας….)

“Οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις έχουν τελειώσει με τη δίκη της Νυρεμβέργης.

Το υποχρεωτικό μαζικό στο οτιδήποτε, συνιστά επιβολή κι εν τέλει φασισμό.

Είμαστε η 6η χώρα σε εμβολιασμούς στην ΕΕ, οπότε το πολιτικό αφήγημα και η συζήτηση περί προνομίων των “υπευθύνων πολιτών” είναι συζήτηση κοινωνικής περιθωριοποίησης και αρίας φυλής(εμβολιασμένοι) και διωκόμενης πλέμπας (ανεμβολίαστοι).

Η επιστημη δεν είναι δόγμα, ούτε ποδοσφαιρική φανέλα, ούτε θρησκεία.

Η επιστήμη επικοινωνεί τα επιτεύγματά της και πείθει.

Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό έχει αποτύχει οικτρά.

Παρότι εμβολιασμένη, όσοι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι απέναντί μου, διότι ιδεολογικά πλέον λειτουργούν ως γενίτσαροι της νέας τάξης πραγμάτων.

Είμαι σαφέστατη.»

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ!!!»

 

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο υγειονομικό προσωπικό, κατά την πρόσφατη τοποτέθησή του στην Βουλή στην συζήτηση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, ενώ παράλληλα τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο «ρόλος» που έχει γενικότερα ο εμβολιασμός.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό

Πέρα από το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχείαμόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους είχαν εμβολιαστεί μιας και οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αλλά επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Μια ειδική αναφορά για την Γαλάζια Ελευθερία και το πρόγραμμα εμβολιασμών Νησιών. Το διαπίστωσα ο ίδιος στην επίσκεψή μου στην Αστυπάλαια. Είδα την ετοιμότητά τους να κάνουν το νησί τους όχι μόνο πράσινο αλλά και ασφαλές με επισκέπτες. Το παράδειγμα πρέπει να απλωθεί και στις περιοχές που σήμερα υστερούν. Υπάρχουν περιοχές που για κάποιους λόγους κάποιοι κατανοητοί κάποιοι ακατανόητοι για εμένα που είναι πίσω στους εμβολιασμούς και πρέπει όλοι μαζί να τους πείσουμε ώστε να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς».

Παράλληλα, σημείωσε πως «Σε λίγο άλλωστε όλοι οι συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε το τέταρτο κύμα και θα προστατέψουμε την υγεία μας, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας».

«Αναφέρθηκε ένας ομιλητής για το εμβόλιο πολυομελίτιδας. Ασθένησε η μητέρα μου από αυτή την ασθένεια πριν ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Η μεγαλύτερη επιτυχία λοιπόν ήταν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μισόλογα», είπε.

Τόνισε δε ότι: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως θα καλέσει τους πολίτες σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα, προκειμένου, να μην επιβάλλονται περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός είπε πως προκηρύσσονται 600 θέσεις ιατρών και τον Σεπτέμβριο 4.900 νοσηλευτών, ενώ όπως είπε, πλησιάζουμε 1.500 κλίνες ΜΕΘ.

Όπως είπε τα νοσοκομεία έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι ιατροί εμπειρία. «Θα είναι κρίμα να ξοδευτούν σε μια αχρείαστη αναμέτρηση με τον ιό το Φθινόπωρο», είπε. Αντίθετα, συμπλήρωσε, θα πρέπει να δούμε την ενίσχυση της Υγείας και τον δομών της. Με στελέχωση και επιθετική προώθηση πολιτικών πρόληψης, είπε.