Το καλοκαίρι η Γιουβέντους σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τον Πολ Πογκμπά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος προοριζόταν για ηγέτης της ομάδας, αλλά ένας τραυματισμός στην προετοιμασία τον έβαλε στα… πιτς.Ο Πογκμπά δεν έχει καταγράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» από την ημέρα που πάτησε ξανά στην Ιταλία. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Πογκμπά κατά τη διάρκεια της προπόνησης πλήγωσε τον μηνίσκο του.

Η πρώτη απόφαση του παίκτη και του ιατρικού τιμ της Γιουβέντους έκανε λόγο για συντηρητική αγωγή προκειμένου να επουλωθεί το λαβωμένο του γόνατο. Κάτι τέτοιο όμως δεν έφερε ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν το… νυστέρι. Ο 29χρονος παρέμεινε για αρκετό διάστημα εκτός μάχης και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να παραμένει.

Η ιταλική Gazzetta dello Sport ισχυρίζεται μέσω ρεπορτάζ της πως ο άσος της Γιουβέντους τραυματίστηκε ξανά λίγο πριν την επιστροφή του στη δράση. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος προήλθε από την παρατεταμένη αδράνεια του Γάλλου και την απουσία του από τα παιχνίδια. Πιθανότατα να μείνει εκτός για άλλες 10-15 ημέρες κάτι που σημαίνει πως μοιάζει πλέον απίθανο να τον δούμε να παίζει στους «μπιανκονέρι» μέσα στο 2022.

Παράλληλα ωστόσο ο νέος του τραυματισμός βάζει ένα τεράστιο ερωτηματικό για το αν θα δούμε τον παίκτη να βρίσκεται στην αποστολή της Γαλλίας για το προσεχές Μουντιάλ. Ο Ντιντιέ Ντεσάν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις περιμένοντας τις γνωματεύσεις των ειδικών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Τρικολόρ» βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Αν ο ανέτοιμος Πογκμπά μπορεί να προσφέρει ή όχι στην ομάδα του. Ή αν η θέση του στην αποστολή της εθνικής ομάδας θα στερήσει την παρουσία κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή που με τα σημερινά δεδομένα θα έδινε περισσότερα στο σύνολο.

Διαβάστε ακόμη: