Σε δημοπρασία βγήκε το θρυλικό λεωφορείο, με το οποίο έκαναν ευρωπαϊκή περιοδεία τη δεκαετία του ’70 ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και το συγκρότημα, Wings.

Το λεωφορείο θα διατεθεί προς πώληση από τον οίκο δημοπρασιών «Julien’s Auctions» τον επόμενο μήνα, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 200-300.000 δολαρίων.

Το λεωφορείο είναι γνωστό ως «WNO 481». Πρόκειται για ένα διώροφο πλήρως ανακατασκευασμένο Bristol KSW του 1953, το οποίο ξεχωρίζει για τα ψυχεδελικά έργα τέχνης, τα οποία επιμελήθηκε στο εξωτερικό του ο Τζεφ Κλέγχορν (Geoffrey Cleghorn).

Τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από το άλμπουμ «Yellow Submarine» των Beatles και αντικατοπτρίζουν το στυλ και την στάση ζωής των χίπις.

Η συνιδρυτής του οίκου, Μάρτιν Νόλαν το περιγράφει ως «καραβάνι της απόλυτης μαγείας και αγάπης».

Το λεωφορείο αγοράστηκε από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τη σύζυγό του, Λίντα, όταν ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία, το ’72 με τους Ντένυ Λέην, Χένρι Μακκάλοου και Ντένι Σάιγουελ.

Το όχημα έκανε περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων, στη Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία και Ολλανδία.

Εντοπίστηκε πριν από μερικά χρόνια στην Ισπανία και μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποκατάστασή του κράτησε 16 μήνες, ώσπου παρουσιάστηκε το 2022 στο NEC Classic Motor Show του Μπέρμιγχαμ.

Διαβάστε ακόμη: