Οι Φρουροί της Ιρανικής ισλαμικής επανάστασης είναι ένα ανεξάρτητο και αυτονομημένο τμήμα του ιρανικού στρατού, που εγκαθιδρύθηκε πριν από 40 και πλέον χρόνια, το 1979 εν προκειμένω, από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί!

Και το οποίο με την πάροδο των χρόνων λειτουργεί ως κράτος εν Κράτει, ενίοτε χωρίς την συγκατάθεση της επίσημης ιρανικής κυβέρνησης και των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων!

Επί προεδρίας Τραμπ όταν και οι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν σκιάστηκαν και χάθηκε και η τελευταία ευκαιρία προσέγγισης, Μόσχα και Τεχεράνη ήρθαν πιο κοντά.

Τους ενώνουν άλλωστε οι κυρώσεις της Δύσης και η στοχοποίηση τους από τις ΗΠΑ. Λέγεται μάλιστα ότι η Ρωσία έχει ανεπισήμως στηρίξει το πυρηνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Επιπροσθέτως η Μόσχα έχει ξεκινήσει μια σημαντική αμυντική συνεργασία με το Ιράν, που όπως και το Πεκίνο στέκονται ενάντια στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Δύση, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Τεχεράνη έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια βασικός τροφοδότης της Κίνας πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Επί του προκειμένου τώρα, ως γνωστόν οι ελληνικές αρχές προ μηνών, τον Μάιο ειδικότερα, κατέσχεσαν έξω από την Κάρυστο το ρωσικό πλοίο Pegas που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο!

Και στη συνέχεια υπό τη μορφή αντιποίνων οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν υπό τη μορφή πειρατείας δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό!

Δεν χωρεί αμφιβολία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ότι Μόσχα και Φρουροί της Επανάστασης λειτουργούν τα τελευταία χρόνια ως συγκοινωνούντα δοχεία! Και πως στην περίπτωση της πειρατείας των ελληνικών τάνκερ ενεργοποιήθηκαν φιλορωσικοί θύλακες στο εσωτερικό των «Πραιτωριανών» της Ιρανικής εξουσίας!

Πιθανότατα χωρίς τη γνώση και τη σύμφωνη γνώμη της επίσημης ιρανικής κυβέρνησης!

Το παράδοξο ωστόσο στην περίπτωση αυτή ζήτημα που εγείρεται είναι πώς και γιατί οι Αμερικανικές Αρχές επέλεξαν για τη μεταφορά του κατασχεθέντος ιρανικού πετρελαίου στην Εύβοια, από την Κάρυστο στο Ντάλας του Τέξας, Έλληνα φιλορώσο μικροεφοπλιστή, ο οποίος μετά την προσάρτηση της Κριμαίας είχε επιφορτισθεί τη δημιουργία στην Ελλάδα με ρωσική χρηματοδότηση δικτύου επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών, που θα προωθούσαν την προπαγάνδα της Μόσχας!!!

Φημολογείται ότι ως συνήθως, οι Αμερικανικές Υπηρεσίες κατάφεραν να «στρατολογήσουν» τον φιλορώσο μικροεφοπλιστή και να τον αναγκάσουν να αλλάξει στρατόπεδο! Πώς όμως το κατάφεραν; Τι στοιχεία είχαν στα χέρια τους; Τα οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον μικροεφοπλιστή, για το βίο και την πολιτεία του οποίου στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο!

Και τι σχέση άραγε έχουν τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους FBI και CIA, με την χρηματοδότηση των Φρουρών της Επανάστασης;

«Καθάρισαν» οριστικά (;) οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες  με τις ανοικτές υποθέσεις φοροδιαφυγής 40 εκατ. και 100 εκατ. ευρώ αντιστοίχως!

Σας έχω έγκαιρα ενημερώσει σχετικά με 2 μεγάλες υποθέσεις που είχαν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, πρώτον φοροδιαφυγής που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ και δεύτερον έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Και οι δύο υποθέσεις φέρονται να ελέγχονταν εξονυχιστικά από τις Αρχές, η μία – η πρώτη-  να έχει βεβαιωθεί και η δεύτερη απλώς να έχει εντοπισθεί, χωρίς να έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και φόροι!

Ε, λοιπόν, να ξέρετε, οι δύο τεράστιες αυτές υποθέσεις «θάφτηκαν», μπήκαν στο Αρχείο, καθώς κάποιοι «γαλάζιοι» παίκτες, δεξιά συστήματα που κινούν τα νήματα, «καθάρισαν» οριστικά (;) τους δύο επιχειρηματίες…

Το λαθρεμπόριο όπλων, πετρελαίων, τροφίμων και λιπασμάτων μέσω Αλβανίας, Σερβίας, Τουρκίας, οι ευθύνες των ελληνικών Αρχών και τα ραντάρ των Αμερικανικών Υπηρεσιών!

Με αφορμή το λαθρεμπόριο όπλων από την Ουκρανία, μέσω Σερβίας προς Μπαγκλαντές και ποιος ξέρει πού αλλού (!!!) και την πτώση του Antonov έξω από την Καβάλα όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (ανύποπτους πολίτες) αναδεικνύεται στην επικαιρότητα μια ευρύτατη παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα που πραγματοποιείται διά μέσω των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας και η οποία αφορά όχι μόνο εξοπλιστικά αλλά πλήθος επικερδών δραστηριοτήτων!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, με πρόσβαση σε πρεσβείες και διπλωματικά γραφεία, οι Αμερικανικές Αρχές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη ενός ευρύτατου λαθρεμπορίου όπλων, πετρελαίου, τροφίμων και λιπασμάτων, πίσω από το οποίο βρίσκονται πολλά και διάφορα επιχειρηματικά συστήματα, που έχουν ειδικές σχέσεις με Ρώσους αλλά και αξιωματούχους βαλκανικών χωρών, τα οποία με προκάλυψη νομιμότητας και ένα ιδιότυπο πήγαινε – έλα, καταφέρνουν να επιτυγχάνουν τελικό αποτέλεσμα, ενίοτε με την ένοχη ανοχή των αρμοδίων Αρχών όπως για παράδειγμα των ελληνικών.

Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν βάλει τα ραντάρ τους να δουλεύουν και παρακολουθούν από πολύ κοντά και στενά, όλο αυτό το λαθρεμπόριο προς τη χώρα μας, όπου κλεμμένα ή ρωσικά προϊόντα αφού πρώτα έχουν ξεπλυθεί σε Αλβανία, Σερβία και Τουρκία εμφανίζονται ακόμη και ως ελληνικά ή ευρωπαϊκά και εισάγονται νομίμως με τις Αρχές να φέρονται να «κλείνουν τα μάτια»!

Η υπόθεση θεωρείται – και είναι – πολύ σοβαρή, καθώς εκτός των όπλων το λαθρεμπόριο αφορά πετρέλαιο, τρόφιμα και λιπάσματα που διοχετεύονται έντεχνα στην εγχώρια αγορά, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και δημιουργώντας αθέμιτο πλουτισμό για όλα αυτά τα παράνομα κέντρα και συστήματα!

Οι ίδιες έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες, βρίσκονται σε «θέση μάχης» για να παρέμβουν στην πρώτη ευκαιρία!

«Τελειωμένος» ο Μυλωνάς μόλις μπουν οι ιδιώτες! Η Εθνική, το placement του ΤΧΣ, η αύξηση και οι ιδιώτες παίκτες!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, για να μην μπερδεύεστε με αντικρουόμενες πληροφορίες, σας λέμε ότι ο Μυλωνάς είναι «τελειωμένος» από Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας!

Απλώς η …αποπομπή του θα λάβει χώρα μόλις προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίας ιδιωτικοποίησης στην κρατική τράπεζα, δηλαδή μετά το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ειδικότερα περί τον Μάρτη – Απρίλη, εκτός και αν κατά το διάστημα αυτό προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Οπότε το placement θα μεταφερθεί το Φθινόπωρο του 2023 και θα επακολουθήσει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται έξαλλοι με τον Μυλωνά γιατί θεωρούν ότι υπονομεύει την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της τράπεζας, με απώτερο σκοπό να μη χάσει θέση, ρόλους, οφίτσια, αμοιβές! Βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από της τράπεζας και της εθνικής οικονομίας!

«Καθάρισαν» οριστικά ανοιχτό φορολογικό – και όχι μόνο- ζήτημα μπον βιβέρ εφοπλιστή! Άνοιξαν παλιά φορολογική υπόθεση μεγάλου ομίλου! Εμπλοκή με συμβάσεις προμηθειών που αφορά την περίοδο 2007-2008!

Μαθαίνω ότι, οι αρμόδιες αρχές έβαλαν στο αρχείο, οριστικά πλέον, σοβαρότατη υπόθεση πολύ γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος θεωρείται μπον βιβέρ και είναι διάσημος για την …συλλογή του, η οποία αφορούσε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο έλεγχος του εφοπλιστή, ο οποίος υπήρξε εξονυχιστικός και πραγματοποιήθηκε ακόμη και στο σπίτι και στο γραφείο του από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, είχε γίνει μετά από ανώνυμη καταγγελία στις ανεξάρτητες Αρχές!

Οι πληροφορίες από την αγορά λένε πως την τεράστια αυτή ανοιχτή υπόθεση του μπον βιβέρ εφοπλιστή την «καθάρισαν» γαλάζια παράκεντρα!!!

Παράλληλα, μου λένε ότι, καλά πληροφορημένες πηγές, πως από τις αρμόδιες Αρχές άνοιξε παλιά φορολογική υπόθεση, η οποία αφορά μεγάλο όμιλο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη ποιον αφορά καθώς επικρατεί μυστικότητα!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ιστορία που ξεκινά από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000, δηλαδή υπόθεση 12-13 χρόνων, η οποία μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν φέρεται να στοιχειοθετείται!

Οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι βάσει των πληροφοριών και των νέων δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, είναι ζήτημα χρόνου η άσκηση ποινικών διώξεων στα τότε εκτελεστικά μέλη του ΔΣ!

Τα πάρε – δώσε, το ξέπλυμα και οι νταραβεριτζήδες! Ο πολιτικός – οικονομικός παράγων, το σπίτι στο νεοκλασικό κυκλαδονήσι και ο νοικάρης για όλες τις δουλειές (μπροστινός;)!

Σας είχαμε αποκαλύψει ότι ένας «ευαίσθητος» οικονομικός παράγων με πρόσβαση στα υψηλά πατώματα της εξουσίας, πραγματοποιούσε εμβάσματα υψηλότατων χρηματικών ποσών σε ένα (νόμιμο) φιλαράκι, που διατηρεί λογαριασμό σε κρατική τράπεζα!

Ωστόσο παρά τις συνεχείς οχλήσεις στελεχών της κρατικής τράπεζας, να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων του, ο «ευαίσθητος» οικονομικός παράγοντας τους αγνόησε παντελώς!

Είδαν κι απόειδαν τα στελέχη της τράπεζας, τσαντίστηκαν κιόλας με την αδιαφορία και την αλαζονεία, και έστειλαν τον φάκελο στην αρχή για το ξέπλυμα!

Εσχάτως, έφθασαν στην στήλη ανωνύμως και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες! Ο «ευαίσθητος» οικονομικός παράγων, διαθέτει εξοχική οικεία σε αριστοκρατικό κυκλαδονήσι ενετικής αρχιτεκτονικής!

Την οποία υπερπολυτελή οικία ενοικιάζει σε έναν νταραβεριτζή της επιχειρηματικής, χρηματιστηριακής και τραπεζικής πιάτσας, έναν τύπο που είναι «μέσα σε όλα», από διαγωνισμούς και δουλειές του δημοσίου μέχρι εξαγορές και διαχείριση ιδιωτικοποιήσεων τραπεζών!

Ποια είναι άραγε η μεταξύ τους σχέση; Υπήρχε έμμισθη ( ή παροχή υπηρεσιών) επαγγελματική σχέση κατά το παρελθόν;

Δεν υπάρχουν άραγε λόγω ρόλου και θέσης, ηθικά -και ουσιαστικά – ασυμβίβαστα; Εντέλει μήπως ο χρηματιστηριακός νταραβεριτζής είναι …μπροστινός του «ευαίσθητου» οικονομικού και πολιτικού παράγοντα;