Μια από τις αρκετές περιπτώσεις αποτυχίας επανεκλογής που έντονα συζητήθηκαν ήταν αυτή του βουλευτή Νίκου Φίλη.

Η αποτυχία πάντως ήταν διπλή: αφενός, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μία έδρα στην Α’ Αθηνών, κατακτώντας 3 αντί των 4 που είχε στην προηγούμενη Βουλή και ο Φίλης δεν ήταν στην πρώτη τριάδα.

Όμως, δεν είναι καν… τέταρτος.

Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Παιδείας, παρότι είχε κάνει καλή «κατεβασιά» στα ΜΜΕ τις τελευταίες δύο εβδομάδες των εκλογών και αποτελεί «σάρκα εκ της σαρκός» του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πέμπτος, χάνοντας από την σκηνοθέτιδα Τζένη Αρσένη.

Η Αρσένη, ταυτοχρόνως, ήταν υποψήφια και στις Ευρωεκλογές και σίγουρα δεν εμπίπτει στην κατηγορία των «λαμπερών» υποψηφιοτήτων που εκτόπισαν παραδοσιακούς ΣΥΡΙΖΑίους.

Κάτι άλλο όμως: πληροφορίες επιμένουν ότι στην Κουμουνδούρου φοβούνταν ότι ο Φίλης θα ήταν ο πρώτος από τους κορυφαίους που θα έθετε ζήτημα ηγεσίας μετά την ήττα.

Κάποιοι, λοιπόν, «προεδρικοί» πυρήνες στην Α’ Αθηνών φρόντισαν να κατευθύνουν την σταυροδοσία με τέτοιο τρόπο, ώστε να το «πληρώσει» ο πρώην υπουργός.

Όπως και έγινε. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι τις κομματικές οργανώσεις στην Α’ Αθηνών τις ελέγχει η «Ομπρέλα» -που είτε δεν κατάλαβε το παιχνίδι που παιζόταν με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια, είτε δεν ήθελε να βάλει πλάτη για τον Φίλη…

Διαβάστε περισσότερα