Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα 6 Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 4 κορβετών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια των 4 κορβετών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στην εν λόγω προμήθεια.

Μέχρι εδώ όλα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Εκείνο όμως που δεν έχει καταστεί γνωστό, είναι ότι «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια των Κορβετών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belharra τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί μετά από σκληρή και αποφασιστική στάση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ φθηνότερα από την αρχική πρόταση των Γάλλων και των «επωνύμων» μεσαζόντων τους!

Ποιος είναι;