Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος το πρωί της Παρασκευής διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, όχι γιατί ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση, παρά το ότι εδώ και καιρό ο πρώην ευρωβουλευτής της νέας Δημοκρατίας τοποθετείτο με κριτική στάση έναντι κυβερνητικών επιλογών.

Οι θέσεις αυτές γινόταν ανεκτές καθώς βρίσκονταν εντός του πλαισίου της λειτουργίας ενός ευρωβουλευτή, ο οποίος δικαιούται να ασκεί έλεγχο.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο ο Γιώργος Κύρτσος δεν τοποθετήθηκε κριτικά, αλλά υπονόμευσε ευθέως την αξιοπιστία της χώρας και την εικόνα του αδιαμφισβήτητου κράτους δικαίου που υπάρχει στην Ελλάδα, συγκρίνοντας την με χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, οι οποίες έχουν καταδικαστεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά «Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει», ενώ κύκλοι που γνωρίζουν τι συμβαίνει έλεγαν με νόημα ότι «αν ο κύριος Κύρτσος έχει βάλει πλώρη για άλλο πολιτικό σπίτι, καλή του τύχη».

Η συμπεριφορά του Γιώργου Κύρτσου τους τελευταίους μήνες δεν είναι καθόλου τυχαία. O κ. Κύρτσος δεν ήταν επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ευρωψηφοδέλτιο το 2019.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον βρήκε εκεί ως εκλεγμένο ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο του 2014 που είχε συγκροτηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, και προφανέστατα δεν είχε ούτε λόγο, ούτε κάποια πρόφαση για να τον κόψει στις ευρωεκλογές του 2019.

Ο κ. Κύρτσος όμως πιθανότατα διαισθάνθηκε ότι ο χρόνος του στη Ν.Δ. τελείωνε και αυτό πιθανότατα εξηγεί την αδικαιολόγητη (έως ύποπτη) «σκόνη» που σήκωσε για υποθέσεις που αφορούν τους Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη, Βαξεβάνη, Παπαδάκου.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, παρασυρόμενος από το αντιπολιτευτικό του μένος έσπευσε να τον υπερασπιστεί τον πάλαι ποτέ πολέμιο του αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «Ο κ. Μητσοτάκης απαντά με διαγραφή Κύρτσου στην κριτική για πανδημία, ρεκόρ ακρίβειας και ορμπανοποίηση της Ελλάδας».

Επειδή λοιπόν οι κύριοι, όπως και ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ., που γράφουν τις ανακοινώσεις ξεχνούν εύκολα, να τους θυμίσουμε εμείς μερικές απόψεις του κ. Κύρτσου, και όποιος έχει την καλωσύνη ας μας ενημερώσει κι εμάς τι μεσολάβησε και έκανε τέτοια κωλοτούμπα ο κ. Κύρτσος. Ίσως βρήκε μια θέση στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης δίπλα στο κ. Βελόπουλο, μιάς που είναι γνωστός για τους πολιτικούς ελιγμούς του ή μήπως κάτι άλλο;