Στο ΧΑΑ κάποιος υψηλά ιστάμενος αποκαλείται από χρηματιστηριακούς παράγοντες ως «μίστερ πεντακοσάρικο»

Τον αποκαλούν έτσι διότι το θεωρούν ακριβοθώρητο. Δεν πολυεμφανίζεται, δεν πολυμιλάει δημόσια, ίσως ακόμη να ενημερώνεται.

«Ο άνθρωπος μου θυμίζει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Πολλοί μιλούν για αυτό, λίγοι το βλέπουν» λέει γνωστός χρηματιστής και κάπως έτσι του βγήκε το όνομα.

Να θυμίσουμε πως στην ισπανική αργκό, τα 500ευρα τα αποκαλούσαν «Μπιν Λάντεν» διότι είναι ακριβώς σαν τον διαβολικό πρώην αρχηγό της Αλ Κάιντα. Όλοι μιλούσαν για αυτόν αλλά ουδείς τον έβλεπε.

Το ίδιο έλεγαν μέχρι πολύ πρόσφατα και για το διάδοχο του Μπιν Λάντεν, τον περιβόητο Αλ Ζαουάχρι που σκοτώθηκε από πύραυλο στην Καμπούλ.

Αναφορικά τώρα με τον …δικό μας «500ευρο» (χιουμοριστικός ο παραλληλισμός, να μην παρεξηγούμαστε) πολλοί άλλοι ομιλούν για εκείνον, κάποιοι λένε πως ομιλούν εξ ονόματός του και αυτό να ξέρετε δεν βγαίνει πάντα σε καλό, πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Ας το έχει υπόψη του.

Ποιοι εισηγούνται το «μεγάλο ξεσκαρτάρισμα» στο ΧΑΑ;

Από μία σύντομη περιήγησή μας στο κόσμο του ΧΑΑ να σας πούμε πως ορισμένοι εισηγούνται να γίνει «το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα» στο ταμπλό, να φύγουν τα «κελύφη» και οι «τελειωμένοι» και να μείνουν όλες κι όλες 50 το πολύ εταιρίες στο ταμπλό, ίσως και λιγότερες.

«Αυτό θα πει επανεκκίνηση» λένε όσοι το υποστηρίζουν.

Ποιοι είναι αυτοί; Μου λένε και εγώ το μεταφέρω, για τον κο Λάμπρο Παπακωνσταντίνου που είναι επικεφαλής της Ideal και συνιδρυτής της ‘Π κ Κ’ αλλά και για τουλάχιστον ένα πρώην Πρόεδρο του ΧΑΑ που δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να ασχολείται με τα του Χρηματιστηρίου από τότε που εγκατέλειψε (όχι με τη θέλησή του) το κτίριο.

Ο πρώην Πρόεδρος μάλιστα κάνει και σκληρό λόμπινγκ προς την κατεύθυνση αυτή…

Πάντως ο φίλος μου ο Λάμπρος στα «κουφάρια» έχει αποκτήσει , εδώ που τα λέμε, μια εξειδίκευση! Παλιά του τέχνη κόσκινο…