Τον τρόπο υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με τη σχετική απόφαση να αναρτάται και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται πως από φέτος η επικράτεια έχει χωριστεί σε 13.549 οικισμούς, με τον κάθε ένα απ’ αυτούς να έχει το δικό του συντελεστή, με βάση τις θερμοκρασίες που επικρατούν τους χειμερινούς μήνες.
Ο συντελεστής της κάθε περιοχής θα πολλαπλασιάζεται με τη βάση υπολογισμού που θα είναι τα 220 ευρώ, προκειμένου να εκδοθεί το επίδομα σε κάθε δικαιούχο, ενώ θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.
Μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν – ανεξαρτήτως περιοχής – 106 ευρώ, φέτος εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη δικαιούται 96 ευρώ (συντελεστής 0,35), στην Πετρούπολη 132 ευρώ (συντελεστής 0,50) και στο Δήμο Αχαρνών 249 ευρώ (συντελεστής 0,53).Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο επίδομα ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει έως τα 650 ευρώ σε πολύ απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Οι 700.000 δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση για τα τιμολόγια αγοράς έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος πληρωμών, για τα τιμολόγια αγοράς που αποκτήθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.
Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτείται και η αγορά φυσικού αερίου και υγραερίου. Παράλληλα, για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους καλύπτεται και η αγορά καυσόξυλων και pellet