Αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη για την ηγεσία του ΣΕΒ, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από την Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ (Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη).

Παρά το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς το αν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στην ηγεσία του ΣΕΒ, η μάχη για την προεδρία ανάβει.

Ούτε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, αρχαιότερος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και CEO της Bespoke SGA Holdings έχει καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Αν το πράξει το επόμενο διάστημα τότε θα έχουμε δύο σίγουρους διεκδικητές, αν και στις τάξεις των βιομηχάνων επικρατεί η άποψη ότι αν ο νυν πρόεδρος, κ. Παπαλεξόπουλος αποφασίσει να μην φύγει από τον ΣΕΒ, τότε οι υπόλοιποι «μνηστήρες» θα αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Εφόσον η Ιουλία Τσέτη πάει μέχρι τέλους και κερδίσει την εκλογική διαδικασία στον Σύνδεσμο, τον ερχόμενο Ιούνιο, θα σπάσει το γυναικείο «άβατο» στον ΣΕΒ. Θα είναι η πρώτη γυναίκα βιομήχανος που θα γίνει πρόεδρος.

Ποια είναι η Ιουλία Τσέτη

Οι φαρμακευτικές εταιρείες, τις οποίες «τρέχει», εξάγουν προϊόντα σε 72 χώρες και απασχολούν 700 εργαζόμενους. Η μία τιμητική βράβευση διαδέχεται την άλλη, η παρουσία σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις είναι συνεχής και το ένα καινοτόμο προϊόν μετά το άλλο βρίσκει τη θέση του στα φαρμακεία. Παρόλα αυτά η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ (Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη), δηλώνει πρώτα και πάνω απ’ όλα φαρμακοποιός.

Γυναίκα δυναμική, εργατική, ντόμπρα, με «τσαμπουκά» και ήθος σπάνιο, που δεν συνάδει με τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, δεν αναπαύεται στις δάφνες της. Εργάζεται άοκνα, χωρίς να παρεκκλίνει της πορείας της, ανεβάζοντας τον πήχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Όσοι την ξέρουν καλά, λένε ότι συνδυάζει τη σκληρότητα μιας επιχειρηματία με την ευαισθησία ενός βαθιά τρυφερού ανθρώπου, με αληθινό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενούς της και τους ανθρώπους της.

Αποφεύγει τις κοσμικές εκδηλώσεις. Προτιμά να καλεί αγαπημένους φίλους ετών στο υπέροχα διακοσμημένη σπίτι της στα βόρεια προάστια και όσοι έχουν απολαύσει τη φροντίδα της, μιλούν για οικοδέσποινα από τις λίγες.

Επίσης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά της και επιτελεί φιλανθρωπικό έργο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σπούδασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester.

Πλέον είναι και επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα «ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», με στόχο να στηρίξει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενισχύοντας το brain gain. Τα πάει πολύ καλά με τη νεότερη γενιά, αφήνοντάς της χώρο για έρευνα και δράση.

Από τον Ιούνιο του 2022 είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Είναι επικεφαλής της Επιτροπής του ΣΕΒ για την ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι εκλεγμένη πρόεδρος του Α’ Διοικητικού Συμβουλίου του UN Global Compact Network Greece, του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών.

Τον Ιούνιο του 2022 η UNI-PHARMA βραβεύθηκε από το ΕΒΕΑ με την κορυφαία διάκριση για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και το βραβείο επέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κα Ιουλία Τσέτη βρίσκεται στις 75 προσωπικότητες της Ελλάδας, που έχουν χαρακτηριστεί ως «Inspirational Mentors», θεσμός που δημιουργήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό Οργανισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece, με στόχο κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας να εμπνεύσουν μαθητές, ώστε να δημιουργηθούν μαθητικές – start up- επιχειρήσεις.

Οι UNI-PHARMA & InterMed είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το 2024 ανακηρύχθηκαν «Top Employers» στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά, από το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Top Employer Institute.

Η UNI-PHARMA, την 1η Νοεμβρίου 2023, διακρίθηκε ως μία από τις έξι πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις της χώρας – Growth Winner – από τις GRANT THORNTON & EUROBANK, σε σύνολο 8.000 επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: