Η Σιγκαπούρη είναι η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes Advisor.

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε παράγοντες όπως η εγκληματικότητα, η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και οι κίνδυνοι φυσικών καταστροφών, απέδωσε βαθμολογία ασφάλειας από το 0 έως το 100 – με τις ασφαλέστερες πόλεις να λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Με βάση την αξιολόγηση της μελέτης, η Σιγκαπούρη συγκέντρωσε 0 βαθμούς, αναφέρει το CNBC.

Από τις 60 πόλεις που αναλύθηκαν, η πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας είχε τον χαμηλότερο κίνδυνο φυσικών καταστροφών και τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο για την υγεία και τις υποδομές.

Η μελέτη ανέλυσε επίσης τους κινδύνους ψηφιακής ασφάλειας, τους οποίους όρισε ως τη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης του διαδικτύου χωρίς το φόβο διαδικτυακών επιθέσεων ή παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής. Η Σιγκαπούρη κρίθηκε ότι είχε τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας στον κατάλογο.

Μετά τη Σιγκαπούρη, η μελέτη κατέταξε το Τόκιο και το Τορόντο ως τις επόμενες ασφαλέστερες πόλεις για τους ταξιδιώτες. Το Τόκιο κρίθηκε ότι έχει τον χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας για την υγεία, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην πόλη, και τον πέμπτο χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας υποδομών.

Οι 10 ασφαλέστερες πόλεις για τουρίστες

Η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν οι μόνες χώρες που είχαν δύο πόλεις στην πρώτη 10άδα της μελέτης, η οποία περιελάμβανε:

1.Σιγκαπούρη
2.Τόκιο, Ιαπωνία
3.Τορόντο, Καναδάς
4.Σίδνεϊ, Αυστραλία
5.Ζυρίχη, Ελβετία
6.Κοπεγχάγη, Δανία
7.Σεούλ, Νότια Κορέα
8.Οσάκα, Ιαπωνία
9.Μελβούρνη. Αυστραλία
10.Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες

Διαβάστε ακόμη: