Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα περίτεχνα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο, που ερμηνεύεται ως αρχαίο ρωμαϊκό ιερό, κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στην  Πομπηία .

«Η Πομπηία δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει, είναι ένα σεντούκι θησαυρού που είναι ακόμη εν μέρει ανεξερεύνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο χρηματοδοτήσαμε τις νέες ανασκαφές και εργαζόμαστε για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας του αρχαιολογικού πάρκου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Το μπλε χρώμα που βρέθηκε σε αυτή τη νέα ανακάλυψη είναι σπάνιο, με το υπουργείο Πολιτισμού να επισημαίνει ότι γενικά συνδέεται με περιβάλλοντα μεγάλης διακοσμητικής σημασίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Pompei, scavi nella Regio IX rivelano un sacrario con pareti blu
pompiia1
pompiia2
pompiia3
pompiia4
pompiia5
pompiia6
pompiia7

Από την εις βάθος ανάλυση του δωματίου, σύμφωνα με το υπουργείο, διαπίστωσε ότι ο χώρος θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σκευοφυλάκιο ή ως χώρος αφιερωμένος σε τελετουργικές δραστηριότητες και στη διατήρηση ιερών αντικειμένων.

Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν γυναικείες μορφές που λέγεται ότι απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές του έτους, καθώς και αλληγορίες για τη γεωργία και τη βοσκή. Η νέα ανακάλυψη έγινε εν μέσω ανασκαφών στην περιοχή Regio IX της κεντρικής Πομπηίας, μια κατοικημένη περιοχή που είναι σήμερα ένας από τους πιο ενεργούς χώρους ανασκαφών για νέα ευρήματα.

Οι ανασκαφές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου για τη διασφάλιση μιας περιμέτρου μεταξύ των ανασκαμμένων και μη ανασκαμμένων περιοχών του αρχαιολογικού πάρκου, το οποίο σήμερα διαθέτει περισσότερα από 13.000 ανασκαμμένα δωμάτια.

Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της δομής της περιοχής, καθιστώντας την «προστασία της τεράστιας πομπηιανής κληρονομιάς… πιο αποτελεσματική και βιώσιμη» ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, αρχαιολόγοι στην Πομπηία αποκάλυψαν παιδικά σκίτσα που απεικόνι

Διαβάστε ακόμη

ζαν βίαιες σκηνές με μονομάχους και κυνηγούς να μάχονται με ζώα.