«Να την πιείς στο ποτήρι». Μια Λίβερπουλ απολαυστική, χορταστική και… κυνική «φιλοδώρησε» με εφτά γκολ (7-0) την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο και οδηγεί την κούρσα στην Premier League. Οι «κόκκινοι» έκαναν δώρο στον προπονητή τους, που πριν λίγες μέρες αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς, και έδειξαν ότι είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πετύχει εφτά γκολ στις οχτώ, συνολικά, προσπάθειες εντός εστίας!

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 3’, με τον Μιναμίνο. Συγκεκριμένα, ο Σαντιό Μανέ κράτησε την μπάλα, την γύρισε άψογα στον νεαρό εξτρέμ και εκείνος εκτέλεσε άψογα για το 0-1.

Στο 35’, ο Σαντιό Μανέ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μία από τις… αγαπημένες αντιπάλους του και με δυνατό δεξί σουτ, έκανε το 0-2, σημειώνοντας παράλληλα το 10ο του γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τη Κρίσταλ Πάλας.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκλεψε τη μπάλα στα δεξιά και με μία πάσα έφτασε στα αριστερά και στον Ρόμπερτσον, ο οποίος πήρε τα μέτρα που μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκωτσέζος έβγαλε μία πολύ καλή σέντρα, ο Φιρμίνο κατέβασε εντυπωσιακά τη μπάλα και με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-3 στο 43’.

Η Λίβερπουλ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να είναι αποτελεσματική. Στο 52’ ο Ναμπί Κεϊτά έβγαλε τη σέντρα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, εκείνος έστρωσε  στον Χέντερσον και ο αρχηγός με ένα εξαιρετικό σουτ, έγραψε το 0-4. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Βρετανού μέσου στο φετινό πρωτάθλημα.

Η παράσταση της ομάδας του Κλοπ, όμως δεν είχε τελείωσε ακόμα. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε τη μπάλα, είδε τον ξεμαρκάριστο Φιρμίνο, ο οποίος με μία ωραία εκτέλεση έκανε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και το 0-5 στο 67’.

Σε ένα κόρνερ, ο Μάτιπ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαλάχ με δεύτερη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουάιτα για το 0-6, στο 81’.

Το σκορ έκλεισε στο 84’, με τον Σαλάχ να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ και ίσως το ωραιότερο της βραδιάς, καθώς έφερε την μπάλα στο αριστερό και με εκπληκτικό σουτ στην απέναντι γωνία, έκανε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κέιχιλ, Κλάιν, Φαν Άανχολτ, Κουγιατέ (63’ Τόμκινς), Μιλιβόγιεβιτς, Σλουπ, Εζέ (69’ Μπατσουαγί), ΜακΆρθουρ (75’ Ρίντεβάλντ), Αγιού, Ζαχά

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φαμπίνιο, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (69’ Τζόουνς), Μανέ (57’ Σαλάχ), Φιρμίνο (75’ Τσάμπερλεϊν), Μιναμίνο