Λήγει αύριο (10/02) στις 06:00, η 48άωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με θέμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2023. Τα δρομολόγια των πλοίων από τις 06:00 και ύστερα, θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Η κινητοποίηση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, αφού «υπάρχει πλήρης απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το τρέχον έτος», όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Τα σωματεία έκαναν λόγο για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, ενώ, δεν αποκλείεται εκ νέου συνεδρίαση της διοίκησης για το θέμα και την περαιτέρω στάση των ναυτικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, η οποία ανακοίνωσε την αναστολή των δύο επαναλαμβανόμενων 48άωρων απεργιών που είχε εξαγγείλει.

«Με βάση τις εξελίξεις και την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε τη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 18:00 σήμερα 09/02/2023 έως και την Τρίτη 14/02/2023 στις 06:00 το πρωί», επισημάνθηκε στην επίσημη ενημέρωση. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τα πληρώματα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Διαβάστε ακόμη: