Μικρή υποχώρηση στο 3,2% σημείωσε ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε σχέση με τον Μάρτιο όπου ο πληθωρισμός ήταν στο 3,4%. Σε επίπεδο μήνα ωστόσο, από τον Μάρτιο στον Απρίλιο, σημειώθηκε άνοδος 1 π.μ. στην Ελλάδα.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 2,4% τον Απρίλιο του 2024, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, από το 3,1% του Φεβρουαρίου. Στην Ευρωζώνη, ο Δείκτης υποχώρησε στο 2,4% ετησίως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 2,6% τον Φεβρουάριο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο). ), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο).

Διαβάστε ακόμη: