Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν πολύ μεγάλο θράσος όταν εγκαλούν την κυβέρνηση για την προκλητικότητα των Σκοπιανών και υπονοούν ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παγώσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας που έπρεπε να κυρωθούν με τη Βόρεια Μακεδονία.

Άλλωστε, αυτά τα μνημόνια συνεργασίας είναι ήσσονος σημασίας αφού ανοίγουν κεφάλαια άσχετα όπως για παράδειγμα την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στα Σκόπια, την εκπαίδευση σκοπιανών δημοσίων υπαλλήλων από τις ελληνικές υπηρεσίες και την περιφρούρηση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας… Δηλαδή τρίχες!

Το ζήτημα είναι ότι μιλούν άνθρωποι όπως ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς που έδεσαν χειροπόδαρα τη χώρα με μια πρόχειρη και κακή ομολογουμένως συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών.

Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει ότι οι αρχιτέκτονες αυτής της συμφωνίας όχι μόνο δεν έλυσαν το Μακεδονικό, αλλά δεν είχαν σε καμία περίπτωση διασφαλίσει την επόμενη μέρα.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, άρχισαν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί με τα περιβόητα μακεδονικά κρασιά και άλλα προϊόντα.

Υπέγραψαν μια επ’ αόριστον συμφωνία που διαμόρφωσε «γκρίζες ζώνες», άφησε περιθώρια σε εθνικιστικές απόψεις να δοκιμάσουν και να εγείρουν αξιώσεις έξω από τα όρια της συμφωνίας και, το κυριότερο, δεν προέβλεψε κανέναν μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής τής εν λόγω συμφωνίας.

Δεν άφηνε και περιθώρια καταγγελίας της Συμφωνίας εάν οι Σκοπιανοί παραβίαζαν την Συμφωνία και μετά ήθελαν να μπουν στην Ε.Ε.

Οι άνθρωποι δεν ήταν μόνο «ρεμπεσκέδες», όπως τους αποκάλεσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ήταν και παραμένουν πρόχειροι, καιροσκόποι και wannabe Κισινγκερ! Μάλλον Κίσινγκερ από τα Lidl ήταν.

Έφτιαξαν στο άψε σβήσε μια συμφωνία δίχως να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας και, το κυριότερο, έδωσαν όνομα και μακεδονική ταυτότητα για να εισέλθει το μόρφωμα των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς η Ελλάδα να πάρει κάποιο απτό αντάλλαγμα από τις δυνάμεις της Δύσης.

Τώρα ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας πλήρη άγνοια για τα εθνικά ζητήματα, απλώς πετάει κορόνες και πυροτεχνήματα που βρίσκουν απήχηση σε ένα κοινό που κινείται στον χώρο της Ακροδεξιάς.

Το ίδιο πράττει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και επίσης αναλώνεται μέχρι και σε ψεκασμένες θεωρίες, ότι ο πρωθυπουργός έχει μυστική ατζέντα επί των εθνικών ζητημάτων.

Και μόνο που υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να ακυρώσει την επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν αυτό δείχνει την αμάθειά του σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Δείχνει όμως, και την απελπισία του καθώς προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους από την Κεντροδεξιά ταυτιζόμενος πλήρως με τον Κυριάκο Βελόπουλο που στην βουλή έκανε show σκίζοντας το ΦΕΚ της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Ανάμεσα σε όλο αυτό το λαικιστικό μέτωπο, δεν είναι περίεργο που η ΝΔ έχει οφέλη από τα εθνικά ζητήματα που προέκυψαν τελευταία, καθώς αποτελεί την μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη επί κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη: