Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Στα νότια προάστια της Αττικής οι δρόμοι είναι πλημυρισμένοι, θυμίζοντας ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία στα περισσότερα σημεία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Συγκεκριμένα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. Σε ποτάμι έχει μετατραπεί, την ίδια στιγμή, η λεωφόρος Ποσειδώνος

https://radar.gr/article/perseides-2022-pote-koryfonetai-i-theamatiki-vrochi-asterion

Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αχαρνές, Περιστέρι, Πετρούπολη και Καματερό, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές όπως η Γλυφάδα.

Στο μεταξύ, γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, καθώς είδε τα νερά να φτάνουν ως τη μέση του οχήματός της, ωστόσο ιδιώτες που περνούσαν από το σημείο και την αντιλήφθηκαν, σταμάτησαν και τη βοήθησαν να απεγκλωβιστεί, οδηγώντας στη σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια στιγμή, 53 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Λόγω των έντονων φαινομένων, έκλεισε και το Ελληνικό.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη.

Βροχές και καταιγίδες αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Κρήτη: «Πόζαρε» στα social media με Καλάσνικοφ ένας από τους δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Ρεύμα: Κοντά στα 2 δις οι επιδοτήσεις Σεπτέμβριου – Αφορούν 6 εκατομμύρια οικιακές παροχές