Υποκριτική χαρακτηρίζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis ο υπουργός Υγειας Θάνος Πλεύρης υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα «σε ουδεμία πράξη προέβη για να διεκδικήσει χρήματα από την εταιρεία Novartis, η οποία Novartis καθ’όλη την διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν οχλήθηκε ούτε με ένα τυπικό εξώδικο».

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Π. Πολάκη σχετικά με τη μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Δημοσίου στην ποινική υπόθεση του κ. Α. Λοβέρδου, για την Novartis σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η σημερινή κυβέρνηση διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και προβαίνει σε όλες τις ενέργειες όπως ακριβώς τις έχει υποδείξει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και μάλιστα προσφάτως κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας

Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ουδέν έπραξε, η νυν κυβέρνηση διασφαλίζει στο απόλυτο τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα εξηγεί πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απαντώντας στα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης για τις ενδεικνυόμενες δικαστικές ή εξωδικαστικές ενέργειες για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας ή ηθικής βλάβης έχει υποστεί το Ελληνικό
Δημόσιο από ενέργειες της εταιρείας Novartis Hellas προτεινε μία σειρά από νομικές ενέργειες «στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του πρώην υπουργού κ. Α. Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα πρότεινε απλά να εξεταστεί κατά περίπτωση η δυνατότητα παράστασης του δημοσίου ή και των λοιπών δημοσίων νομικών προσώπων για υποστήριξη κατηγορίας σε εκκρεμείς ποινικές δίκες μόνο κατά το μέρος που αφορούν σε παράνομες συμπεριφορές στελεχών της εταιρείας που συνδέονται με την Συμφωνία Αναστολής Δίωξης».