Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήταν φυσικά αφιερωμένο στη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά, όπως κάθε γεγονός με πλούσιους και διάσημους, ήταν αφιερωμένο και στη μόδα. Το αστείο του πράγματος είναι ότι ενώ εμείς χαζεύαμε τις φωτογραφίες από τους εορτασμούς φορώντας μαγιό ή μπροστά σε έναν ανεμιστήρα, οι ιωβηλαίοι ήταν κουκουλωμένοι με παλτά και μάλλινα. Να τους λυπάσαι ήταν!

Σε γενικές γραμμές, η Μέγκαν Μαρκλ μάγεψε στα λευκά, αλλά και η Κέιτ Μίντλετον δεν πήγε πίσω με τα βουτυρί (κίτρινο ανοιχτό του βουτύρου ντε!). Και οι δύο ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους με εντυπωσιακά καπέλα, μια γαλαζοαίματη τρέλα αιώνων. Αξιοπρεπέστατες και πολύχρωμες όπως πάντα ήταν και οι εμφανίσεις της βασίλισσας, ενώ ξεχώρισε και το μπλε φουστανάκι της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Συνοδεύοντας τον κομψό Χάρι, η Μέγκαν θα ήταν αναπόφευκτα στο μικροσκόπιο. Επέλεξε τελικά, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, μια άσπρη καμπαρντίνα Dior με μήκος λίγο κάτω από το γόνατο, κρεμ ζώνη στη μέση, και άσπρα γάντια. Κάτω από την τρενσκόουτ φορούσε επίσης δημιουργίες της Maria Grazia Chiuri: ένα πουκάμισο από οργάντζα και μια φούστα από μαλλί και μετάξι της συλλογής Άνοιξη 2022.

Η Κέιτ Μίντλετον, σε αντίθεση με τη Μέγκαν που έκανε μία και μοναδική επίσημη εμφάνιση, παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις και αναγκαστικά άλλαξε πολλά σύνολα. Το καλύτερο ήταν το φόρεμα της Emilia Wickstead στο κίτρινο του βούτυρου. Στο ίδιο χρώμα ήταν τόσο το καπέλο όσο και οι γόβες και το τσαντάκι της. Ήλιος καλοκαιρινός σε ένα μουντό Λονδίνο!

Για την πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο στιλίστας του παλατιού επέλεξε ένα σιφόν φόρεμα του πορτογαλλικού οίκου Patachou. Στις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες το φιογκάκι, τα φαρδιά πεταλουδωτά μανίκια και το πλισέ κάτω μέρος.

Ένα από τα ωραιότερα ταγιέρ με τα οποία η βασίλισσα Ελισάβετ συμμετείχε στη γιορτή της ήταν αυτό το ανοιχτό σιέλ της Angela Kelly με ασορτί καπέλο. Από αξεσουάρ φόρεσε λευκά γάντια, κοσμήματα με πέρλες και μια ωραία καρφίτσα. Τα καφέ γυαλιά ηλίου, απευθείας από τη μόδα των 90s, ήταν μια ωραία, παιχνιδιάρικη, νεανική πινελιά. Αν δούμε τα συγκεκριμένα γυαλιά με μια σημειολογία χιουμοριστική, στα όρια του μακάβριου, θυμίζουν «Τρελό γουίκεντ στου Μπέρνι».