Αύξηση 20% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Πλαστικά Κρήτης το α’ εξάμηνο του 2022, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο όμιλος λόγω της πανδημίας και της έκρηξης του ενεργειακού κόστους.

Ο όγκος των πωλήσεων των ιδιοπαραγόμενων προϊόντων του Ομίλου υποχώρησε το πρώτο μισό του 2022 κατά 5%-6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά υπήρξε μεγαλύτερος σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο τόσο του 2020, όσο και του 2019.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 3,5%, καθώς στηρίχτηκαν και από τις ακόμη καλύτερες επιδόσεις που προέκυψαν από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της εισηγμένης, για το σύνολο του 2022 αναμένεται υποχώρηση κατά 7% μέχρι 10% του ΕΒΙΤDA, ενώ συνεχίζονται οι επενδύσεις στην δεύτερη μονάδα που ο Όμιλος διαθέτει στην Κίνα και η προώθηση στην αγορά ενός νέου προϊόντος, ενός φιλμ θερμοκηπίου 8 στρώσεων.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε μεταξύ άλλων και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Ο εισηγμένος Όμιλος έκλεισε τη χρήση του 2021 με θετικό καθαρό ταμείου (διαθέσιμα μείον σύνολο δανειακών υποχρεώσεων) ύψους 56,3 εκατ. ευρώ.