“Φρένο” στο ανεξέλεγκτο ράλι του κόστους μεταφοράς κοντείνερ βάζει -επιτέλους- η CMA CGM.

Ο γαλλικός κολοσσός, τρίτος μεγαλύτερος όμιλος του κόσμου στον χώρο των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, ανακοίνωσε ότι βάζει πλαφόν στα ναύλα για τους επόμενους πέντε μήνες, υποκύπτοντας στις πιέσεις πελατών αλλά και ρυθμιστικών αρχών που ανησυχούν από το ξέφρενο ράλι στο κόστος μεταφοράς.

Και πολύ άργησε… Τα ναύλα έφτασαν μέχρι και το ασύλληπτο ποσό των 15.000 δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, έχοντας υπερδεκαπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας.

Πλαφόν στα ανεξέλεγκτα ναύλα βάζει κολοσσός των κοντέινερ

«Αν και στην αγορά τα ναύλα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τους επόμενους μήνες, το γκρουπ αποφάσισε να σταματήσει τις αυξήσεις σε όλες τις υπηρεσίες», ανακοίνωσε η γαλλική CMA CGM SA. Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ και θα κρατήσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία δηλώνει ότι βάζει σε προτεραιότητα τις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες της, μέσα σε μια πρωτοφανή κατάσταση στη ναυτιλία.

Το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ από τη Σαγκάη στο Λος Άντζελες έφτασε τις 11.569 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, οκτώ φορές υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα, σημειώνει το Bloomberg.

Πιο ακριβά από ποτέ τα κοντέινερ από Κίνα

Ξεπέρασε τα $10.000 το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ!