O οίκος Valentino κυκλοφόρησε μία ιδιαίτερη συλλογή φούτερ για καλό σκοπό.

Νωρίτερα φέτος ο Πιερπάολο Πιτσόλι, διευθυντής δημιουργικού του οίκου εντυπωσιάστηκε από συλλογή φούτερ του brand Cloney με το logo «Vaccinated» (Εμβολιασμένος), προμηθεύθηκε και τα πέντε που ήταν διαθέσιμα και μάλιστα δώρισε ένα στη Lady Gaga.

Τώρα ο οίκος Valentino δημιούργησε τα δικά του φούτερ με κουκούλα σε συνεργασία με το brand Cloney, τα οποία αναγράφουν (V) Vaccinated και διατίθενται προς πώληση για καλό σκοπό.

Τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις των hoodies περιορισμένης έκδοσης θα δοθούν στη UNICEF για την υποστήριξη του παγκόσμιου προγράμματος COVAX, που επιταχύνει την ανάπτυξη, την παραγωγή, καθώς και την πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της COVID-19 και στηρίζει δοκιμές και θεραπείες.

«Ο εμβολιασμός έχει γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, καθώς και σύμβολο σεβασμού προς τους άλλους και κοινωνικής ευθύνης. Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από την έννοια της ελευθερίας αποφασίζοντας να μην εμβολιαστεί» δήλωσε ο Πιερπάολο Πιτσόλι προσθέτοντας:« Δυστυχώς, δεν έχουν όλες οι χώρες ίση πρόσβαση στα εμβόλια κατά της COVID-19. Με αυτή τη συνεργασία, ο Valentino υποστηρίζει τη UNICEF στις προσπάθειες παράδοσης εμβολίων που σώζουν ζωές από την COVID-19 ».

Συλλογή

Με την κυκλοφορία της συλλογής ο Valentino γίνεται ο πρώτος οίκος μόδας που παίρνει δημόσια θέση και ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς, σε μια σημαντική στιγμή όταν διάσημοι καταφεύγουν στο διαδίκτυο και εξηγούν γιατί δεν θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

«Η διασφάλιση της παγκόσμιας ίσης πρόσβασης στα εμβόλια κατά της COVID-19, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής και σε αυτούς που κινδυνεύουν, είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε για να σώσουμε ζωές, να διασφαλίσουμε ότι οι οικονομίες μπορούν να επανεκκινηθούν και για να παράσχουμε στις οικογένειες πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και προστασίας χρειάζονται, γι ‘αυτό ζητάμε απ’ όλους, παντού να συμμετάσχουν στον αγώνα για τον τερματισμό της πανδημίας » δήλωσε η Κάρλα Χαντάντ Μαρντίνι, διευθύντρια Συγκέντρωσης Πόρων και Συμπράξεων της UNICEF.