Νομίζω ότι οι ωραιότερες δημιουργίες υψηλής ραπτικής φέρουν την υπογραφή του Valentino… Ένα όνομα που έχει αφήσει εποχή στο χώρο και παρόλο που ο διάσημος σχεδιαστής να έχει αποσυρθεί, παραμένει όμως ακόμα στην πρώτη γραμμή…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Γεννήθηκε στη Voghera της Ιταλίας στις 11 Μαΐου του 1932. Από μικρή ηλικία έδειχνε αγάπη για το σχέδιο και τη μόδα. Αποφασίζει, λοιπόν, να σπουδάσει Σχέδιο Μόδας και Γαλλικά στην Academia dell Arte στο Μιλάνο και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Παρίσι.

Ξεκίνησε να δουλεύει δίπλα στον μόδιστρο Jean Desses το 1950, ενώ ήταν μόλις δεκαοκτώ χρονών και από εκείνον, αναμφίβοα, έμαθε πολλά.  Ο Valentino επιστρέφει στη Ρώμη στις αρχές της δεκαετίας του ᾽60, όπου και ανοίγει  το πρώτο του ατελιέ. Λανσάρει και γίνεται γνωστός για τις μακριές του φούστες, την εποχή που στη μόδα ήταν τα μίνι. Τότε, ήταν η εποχή της “Dolce Vita”.

Της ταινίας  Πολλές ηθοποιοί του Χόλλυγουντ πήγαιναν στη Ρώμη για να γυρίσουν ταινίες. Ανακαλύπτουν, λοιπόν, τον Valentino, λατρεύουν τις δημιουργίες του  και καθορίζουν τη φήμη του στο χώρο της μόδας. Στις 31 Ιουλίου του 1960, ο Ιταλός μόδιστρος, γνωρίζει τον συνέταιρο –και σύντροφό του– Giancarlo Giametti. Εκείνος, αναλαμβάνει σύντομα τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου εμπορικής ανάπτυξης του οίκου Valentino. To 1967, στο Ντάλας του Τέξας, του απονέμουν ένα βραβείο που ισοδυναμεί με Όσκαρ στο χώρο της μόδας. Πρόκειται για το βραβείο Neiman Marcus. Ωστόσο, η καθορισική χρονιά για εκείνον, έρχεται το 1969, με την κολεξιόν “White Collection”. Εκεί, παρουσιάζει κοντά φορέματα συνδυασμένα με δαντελένιες κάλτσες και ίσια παπούτσια. Το λογότυπο “V” εμφανίζεται για πρώτη φορά στα κουμπιά, τις τσέπες και τα αξεσουάρ της συλλογής.

Διαβαστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.