Μετά από ένα ευμετάβλητο καλοκαίρι, η Wall Street προσεγγίζει ξανά την Pinterest. Μέχρι στιγμής, στους αναλυτές αρέσει αυτό που βλέπουν.
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει λάβει θετικά σχόλια από την Goldman Sachs και την Oppenheimer, μεταξύ άλλων, με τους αναλυτές να επισημαίνουν τις δυνατότητες ανάπτυξής της και την ικανότητά της να αξιοποιήσει καλύτερα τη βάση χρηστών της, μεταξύ άλλων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η συνεργασία με την Amazon.com, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, και η πρόσφατη σύνοδος κορυφής διαφημιστών Pinterest Presents έχουν εδραιώσει την άποψη ότι η μετοχή θα μπορούσε να είναι μια υποτιμημένη ευκαιρία στον κλάδο.

«Ο λόγος για τον οποίο το Pinterest λαμβάνει όλη αυτή τη νέα προσοχή είναι ότι δυνητικά έχει τεράστιες ανοδικές τάσεις, αλλά δεν είναι πραγματικά ακριβό», δήλωσε ο Conrad van Tienhoven, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Riverpark Capital. «Η βελτίωση της στόχευσης των διαφημίσεων είναι μια φυσική χρήση για την τεχνητή νοημοσύνη και η συνεργασία με την Amazon είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο, όσο πιο κοντά σε μια αλλαγή παιχνιδιού μπορεί να βρεθεί».

Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 0,4% την Τρίτη και εξακολουθούν να ανακάμπτουν από την απότομη πτώση του Ιουλίου, αφού οι προβλέψεις για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ενώ η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο περίπου 13% τον τελευταίο μήνα, εξακολουθεί να έχει χάσει 12% φέτος, υποαποδίδοντας λιγότερο από ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που παρακολουθεί τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει αυξηθεί 12% από την αρχή του έτους.

Αλλά οι αναλυτές του Pinterest γίνονται πιο θετικοί. Η Goldman Sachs πρόσθεσε τη μετοχή στη λίστα της Americas Conviction List την περασμένη εβδομάδα, αναφέροντας τη δυνατότητα αύξησης των εσόδων και επέκτασης του προσαρμοσμένου περιθωρίου Ebitda. Η RBC Capital Markets πρόσθεσε επίσης την εταιρεία στις 30 κορυφαίες παγκόσμιες ιδέες της για το 2024, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η εταιρεία έχει ιστορικά υποεκτιμήσει την πλατφόρμα της, την οποία η νέα διοίκηση φαίνεται να αντιμετωπίζει, και αναπτύσσεται και αυξάνει τα περιθώρια κέρδους πιο γρήγορα σε σχέση με το συνολικό χώρο», έγραψαν οι αναλυτές της RBC. Οι αναλυτές της Oppenheimer αναφέρθηκαν στην ανοδική πορεία της δέσμευσης και στην ελκυστική αποτίμηση, ενώ οι ομότιμοι της Deutsche Bank χαρακτήρισαν το Pinterest «όλο και πιο απαραίτητο» για τους διαφημιστές.

Συνολικά, η μετοχή έχει τώρα μια συναίνεση σύστασης – ένα υποκατάστατο για την αναλογία των αξιολογήσεων αγοράς, διακράτησης και πώλησης – 4,47 στα πέντε. Αυτό είναι πάνω από τα υψηλά επίπεδα που είδε για τη συγκεκριμένη μέτρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι παραγγελίες για παραμονή στο σπίτι επιτάχυναν την ανάπτυξη και τη δέσμευση των χρηστών.

Ο μέσος όρος των τιμών-στόχων των αναλυτών του Pinterest υποδεικνύει άνοδο άνω του 30% κατά τους επόμενους 12 μήνες, το ισχυρότερο δυναμικό απόδοσης μεταξύ των ομοειδών μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ. Αυτό το είδος κέρδους θα επανέφερε το Pinterest κοντά στο υψηλό πολλών ετών που σημειώθηκε τον Ιούνιο, εξαλείφοντας το πρόσφατο ξεπούλημα.

Η πτώση της τιμής της μετοχής το καλοκαίρι άφησε το Pinterest να διαπραγματεύεται σε λιγότερο από 20 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, κάτω από τον μέσο όρο των τριών ετών και φθηνότερα από όμοιες εταιρείες όπως η Snap Inc. και η Reddit Inc. Παρόλα αυτά, δεν είναι πολύ λιγότερο ακριβή από τη Meta, περίπου 24,5 φορές, και η μητρική εταιρεία του Facebook θεωρείται από ορισμένους ως λιγότερο επικίνδυνη επιλογή.

«Είναι ένα πρόσθετο άλμα πίστης να αγοράσουμε το Pinterest αντί για το Meta, και ενώ δεν λέω ότι δεν θα λειτουργήσει, μέχρι να δείξει ότι οι βελτιώσεις του είναι βιώσιμες, έχουμε μεγαλύτερη άνεση στο Meta», δήλωσε ο Tom Plumb, επικεφαλής επενδύσεων της Wisconsin Capital Management

«Η Pinterest έχει μια καλή ρύθμιση όσον αφορά τα έσοδα και τα περιθώρια κέρδους, αλλά η Meta προσφέρει παρόμοια ανάπτυξη και μια παρόμοια ελκυστική πολλαπλή τιμή, μαζί με κυριαρχία στην αγορά και πιο ποικίλες πηγές εσόδων. Όταν έχετε αυτά, το Pinterest δεν είναι ένα παιχνίδι που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε».

Παρόλα αυτά, άλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το άλμα, ειδικά δεδομένου ότι τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 19% φέτος και να διατηρήσουν κοντά ή πάνω από διψήφιο ρυθμό μέχρι το 2027. Ακόμη ταχύτερες τάσεις ανάπτυξης παρατηρούνται για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας.

«Αν δείξει αυτού του είδους την εκτέλεση, περισσότεροι άνθρωποι θα έρθουν να αναγνωρίσουν τις δυνατότητές της», δήλωσε ο Van Tienhoven.

Διαβάστε ακόμη: