search

ART BUSINESS

Πινακίδα με το ξεχωριστό Rainbow λογότυπο της Apple σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

Το ξεχωριστό Rainbow λογότυπο - το οποίο ήταν το δεύτερο logo της εταιρίας μετά από αυτό με τον Isaac Newton να κάθεται κάτω από μια μηλιά- κυκλοφόρησε για να συμβολίσει την εισαγωγή του…

appleneon2

Έχοντας δημοπρατήσει για περίπου $700.000 τον γνήσιο «Apple-1» και το πρώτης γενιάς Apple iPhone του 2007 για περίπου $39.000, τώρα ο οίκος Sotheby’s ετοιμάζεται να δημοπρατήσει ένα ακόμη ξεχωριστό αντικείμενο της εταιρίας κολοσσού.

Μια μεγάλη φωτεινή πινακίδα (neon) που χρησιμοποιήθηκε από το 1976 έως το 1998 σε ένα Apple store.

Το ξεχωριστό Rainbow λογότυπο – το οποίο ήταν το δεύτερο logo της εταιρίας μετά από αυτό με τον Isaac Newton να κάθεται κάτω από μια μηλιά– κυκλοφόρησε για να συμβολίσει την εισαγωγή του προσωπικού υπολογιστή «Apple II».

Ο  Apple II ήταν ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής της Apple που υποστήριζε έγχρωμα γραφικά.

Με 36 1/2 ίντσες πλάτος και 36 1/2 ίντσες ύψος, η πολύχρωμη πινακίδα της Apple είναι αναρτημένη μέσα σε ένα τετράγωνο ακρυλικό σκιερό κουτί με τον μετασχηματιστή τοποθετημένο στην κορυφή. Το χαρακτηριστικό «δάγκωμα» στο μήλο είναι απόλυτα συσχετισμένο με τη φίρμα της εταιρίας ενώ η προέλευσή του συζητιέται ευρέως.

Από τεχνικής άποψης, ο γραφίστας Rob Janoff αποκάλυψε ότι το δάγκωμα είχε σκοπό να δείξει την κλίμακα και να διαφοροποιήσει το «Apple» από άλλα φρούτα.

Πολλοί έχουν υποθέσει ότι το λογότυπο είναι μια αναφορά στον μαθηματικό και επιστήμονα υπολογιστών Alan Turing. Και αυτό διότι μεταξύ πολλών επιτευγμάτων, ο Turing δημιούργησε την Universal Turing Machine, τη βάση για τον πρώτο υπολογιστή, πριν αυτοκτονήσει τελικά τρώγοντας ένα μήλο γεμάτο κυάνιο.

appleneon

Η “Large Original Neon Apple Sign” της Apple Computer Inc. που αναφέρεται ως Παρτίδα #48, εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ $10.000 και $15.000.

Η διαδικασία προσφορών είναι ήδη ανοιχτή στον ιστότοπο του Sotheby’s και θα παραμείνει έως τις 14 Δεκεμβρίου. Με τα αναμνηστικά της Apple να απολαμβάνουν υψηλής ζήτησης, οι λάτρεις που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά έχουν μια ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμη: