Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, από 3,75% σε 3,50% εκτιμά η PIMCO, όπως αναφέρει σε έκθεσή της.

«Αμφιβάλλουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) θα παράσχει πολλές κατευθύνσεις πέραν του Σεπτεμβρίου και αναμένουμε ότι θα τονίσει εκ νέου μια στάση που εξαρτάται από τα δεδομένα».

Σύμφωνα με την PIMCO, οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις θα είναι πιθανότατα ελάχιστα τροποποιημένες και θα συνεχίσουν να δείχνουν πληθωρισμό γύρω από τον στόχο το 2025 και το 2026.

Σε αντίθεση με νωρίτερα φέτος, η τιμολόγηση στην αγορά φαίνεται λογική και επί του παρόντος ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με το μακροχρόνιο πρόγραμμα για τριμηνιαίες μειώσεις των επιτοκίων από τον Ιούνιο του 2024 και μετά.

«Ενώ πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια, δεν θέλει επίσης να διατηρήσει τα επιτόκια πολύ υψηλά για πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση και τα δεδομένα των επόμενων μηνών θα δείξουν την ταχύτητα με την οποία η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αίρει τους πρόσθετους περιορισμούς» αναφέρει

«Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στις επόμενες συνεδριάσεις και αναμένουμε την τρίτη μείωση τον Δεκέμβριο» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: