Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προαναγγέλουν αλλαγή στρατηγικής στην πολιτική  αντιμετώπισης των κορωνοπάρτι, που πληθαίνουν και απειλούν τη δημόσια υγεία με νέα διάδοση της πανδημίας.

Σε ερώτηση του ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στα διαδοχικά κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ και ενώ έχουν προηγηθεί 3 εισαγγελικές παραγγελίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η απάντηση, που δόθηκε ήταν η εξής:

«Είμασταν εκεί. Κάνουμε συνεχείς ελέγχους εξωτερικά και  περιμετρικά. Το Αριστοτέλειο έχει 37 εισόδους. Ελέγχουμε αυτοκίνητα, σταματάμε αυτά με τα ηχοσυτήματα αλλά δεν θα μπορούσαμε ένα επέμβουμε με 3000 άτομα θα έπεφταν χημικά, θα είχαμε συμπλοκές τραυματισμούς και θα γινόταν κόλαση. Η αστυνομία είναι  παρούσα κάνει συνεχείς ελέγχους και προληπτικά και κατασταλτικά.»

Στο ερώτημα γιατί η αστυνομία δεν επενέβη στο κορωνοπάρτι στην Πάτρα και αν θα συνεχίσει να είναι θεατής σε επικίνδυνες για την δημοσία υγεία εκδηλώσεις, η κορυφαία πηγή του ΥΠΡΟΠΟ, απάντησε: «Κάποια στιγμή θα γίνει και επέμβαση. Πλησιάζει αυτή η στιγμή».

Μάλιστα σε περαιτέρω ερώτημα αν αυτό γίνει την άλλη Παρασκευή ή το άλλο Σάββατο η ίδια πηγή σχολίασε πως «μπορεί και πιο γρήγορα. Μπορεί και απόψε αν χρειαστεί. Έχουμε ήδη παρέμβει προληπτικά και κατασταλτικά σε πλατείες  της Αθήνας όπως στο Περιστέρι και την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη».