Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα παρουσίασε στην ενημέρωση της Παρασκευής για τον κοροναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Όπως φαίνεται παρακάτω, καμία περιοχή δεν είναι αυτή την εβδομάδα στο κόκκινο. 28 από τις 74 περιοχές της χώρας βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Είναι γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει βελτίωση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς η διασπορά δεν έχει ελεγχθεί.

Καλούμε τους κατοίκους Ρόδου, Νάξου και Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. 28 Περιφέρειες της χώρας είναι στο πορτοκαλί επίπεδο.

Σε Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα, είναι χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη.

Ειδική ομάδα για κορωνοπάρτι

ΚΟΡΟΝΟΠΑΡΤΙ | in.gr

Συζητάμε ήδη την αυστηροποίηση του πλαισίου για τον έλεγχο. Ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχου για τα κορωνοπάρτι σε διάφορες περιοχές. Όχι μόνο για τη Μύκονο, αλλά για όσες περιοχές είναι απαραίτητο.

Όσον αφορά στον τουρισμό και στους όρους εισόδου στη χώρα, αλλάζουν τα εξής:

– τεστ για είσοδο στη χώρα από 6 έτων και άνω
– απομόνωση κρούσματος για 10 και όχι 14 ημέρες
– επιτρέπεται η εισοδος με pcr 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο
– επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους 20 ατόμων από 15 που ήταν μέχρι σημερα».