Σε δύσκολο σταυροδρόμι μπήκε πάλι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού μετά την απόφαση – προσωρινή διαταγή- του ΣτΕ να δεχτεί τις προσφυγές Άκτωρα, Μυτιληναίου και των ξένων ομίλων που συμμετέχουν στις δύο κοινοπραξίες και να μην επιτρέψει στο ΤΑΙΠΕΔ να αποσφραγίσει την οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας ΓΕΚ Τέρνα – Egis, μέχρις ότου εκδικαστεί η κυρία προσφυγή όσον αφορά το αίτημα παράτασης του διαγωνισμού!

Με αφορμή τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ σε μικρό χρονικό διάστημα, την δεδομένη πέραν πάσης αμφιβολίας καθυστέρηση για μια ακόμη φορά του έργου που τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αλλά και την ύπαρξη μιας μόνο προσφοράς, ασκείται τις τελευταίες ημέρες οξύτατη πίεση στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού καθιστώντας τον άγονο!

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως το επιχείρημα περί μιας μόνο προσφοράς είναι υποκριτικό, δεδομένου ότι από το 2012 μέχρι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ έχει κατακυρώσει 8 διαγωνισμούς με έναν μόνο υποψήφιο! Από τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ μέχρι τον ΟΛΠ και το Ελληνικό!

Οπότε είναι προφανές πως οι πιέσεις ακύρωσης ενός διαγωνισμού που θα αποφέρει τουλάχιστον 1 δις. στα δημόσια ταμεία δεν στέκουν τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση είναι προσχηματικές εξυπηρετώντας συμφέροντα!

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως και κυβερνητικοί κύκλοι τάσσονται υπέρ της ακύρωσης για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν, οπότε πιθανολογείται πως η υπάρχουσα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πολύ δύσκολα να μην πειθαρχήσει σε εντολές άνωθεν!